Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Foci

A miskolci drukkereket „vegzálták” a debreceni rendőrök

Magyarázatot várnak a debreceni rendőrkapitánytól, dr. Uzonyi Attilától a DVTK labdarúgócsapatának szurkolói. A Diósgyőr Szurkolók Érdekvédelmi Egyesületének nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

“Tisztelt dr. Uzonyi Attila Úr!

Vasárnap több száz lelkes diósgyőri szurkoló indult el az önök városába azért, hogy a helyszínen buzdíthassa csapatát a Nagyerdei stadionban (1-0-ra nyert a Loki – a szerk.). Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy jó hangulatú túrára számíthattak, de csalódniuk kellett. Csalódniuk kellett, mert ön potenciális bűnözőknek tekintette őket és eszerint utasította az embereit is, hogy járjanak el velük szemben. Szinte minden szurkolónkat vegzálták az ön emberei. Azt természetesen tudjuk, hogy a rendőrségnek ehhez joga van, de a magyarázatot mégis öntől várjuk! Mi indokolta azt, hogy békés családokat és jogkövető állampolgárokat ellenőriztek több esetben, és motoztak több alkalommal? Mi indokolta azt, hogy a zsebeiket is megnézték?

Ha már ilyen alapossággal jártak el, akkor kérem, számoljon be a közvéleménynek, hogy milyen eredménye volt ennek a szervezett akciónak? Ezek az emberek szórakozni indultak. Ennek fényében nem tudunk önnek mást kívánni a jövőre nézve, hogy ahányszor a családjával szórakozni indul, legyen az mozi, egy családi vacsora, színház, vagy ne adj Isten egy focimeccs, önöket is motozzák meg többször, ne engedjék leszállni a buszról, nyúlkáljanak a zsebeikben és a táskáikban. Talán akkor egy kicsit átérezné ezeknek az embereknek a helyzetét.

Úgy gondoljuk, jobban kellett volna fókuszálniuk a Debrecen-Békéscsaba kézilabda mérkőzésre, és nem lett volna szurkolói rendbontás és félbeszakadt mérkőzés. De önök is bedőltek annak a demagógiának, hogy a futballszurkolók ennek az országnak a legfőbb ellenségei. Talán a kézilabda csarnokban kellett volna bizonyítani a felkészültségüket, nem pedig ilyen utólagos kirakat-intézkedésekkel próbálni javítani az összképet, a Diósgyőr szurkolók kárára. Azt azért megkérdeznénk, hogy ha majd ezek a miskolci emberek a virágkarneválra szeretnének elmenni, akkor is számíthatnak erre a baráti fogadtatásra?

Hogy ne maradjon teljesen felvilágosulatlan ebben a témában, azért megjegyeznénk azt, hogy a legnagyobb magyar szervezett szurkolói táborok nem látogatják a mérkőzéseket. Ennek az információnak a birtokában Önök is jobban tudják a jövőben beosztani az erőforrásaikat, és a valódi bűnözőkre tudnak fókuszálni, akár meccsnapokon is. Végezetül pedig annyit szeretnénk még kérni, ha legközelebb Miskolcra utazik, tegye azt kifordított zsebbel és mezítláb kedves uram!

Üdvözlettel, a Diósgyőr Szurkolók Érdekvédelmi Egyesülete.”

Ajánlott videó