Foci

Máris lejátszották az év meccsét?

Real Sociedad (real sociedad, )
Real Sociedad (real sociedad, )

Még csak február végén járunk, de talán már túl vagyunk az év legjobb futballmeccsén, pedig a csatát nem nagycsapatok vívták.

Talán ez annyira nem is meglepő, hiszen a legjobb összecsapásokat gyakran a kiscsapatok vívják. A Sevillára talán túlzás ezt a jelzőt ráaggatni, hiszen az andalúzok tavaly megnyerték az Európa Ligát, de azért a klub mégsem tartozik a szoros élmezőnyhöz. A Real Sociedad meg végképp nem.

Mégis olyan pörgős, gólgazdag találkozót játszottak, hogy aki kihagyta, annak érdemes lesz pótolni. A meccsen Agirretxe révén szerzett vezetést a hazai csapat – a védők közreműködésének köszönhetően -, majd Kolodziejczak fejese épphogy utat talált magának a hálóba.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A szünet után Prieto büntetőjével megint a Sociedadnál volt az előny, de nem sokáig, hiszen Bacca csúsztatásával megint egálra módosult az állás.

Gameiro révén viszont először vezetett a találkozón a Sevilla, de nem sokáig örülhettek a vendégek, mivel Arribas a saját kapuját vette be (3-3).

A csavar pedig a hajrában érkezett, a 90. percben Prietót teljesen üresen hagyták, így zavartalanul fejelt a sevillai kapuba, megnyerve ezzel a mérkőzést a baszkoknak.

Eredmény – Primera División, 24. forduló

Real Sociedad-Sevilla 4-3 (1-1)
Gólszerzők:
Agirretxe (16.),  Prieto (48.-büntetőből, 90.), Arribas (82.-öngól), illetve Kolodziejczak (43.), Bacca (67.), Gameiro (78.-büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik