Foci

Hátradőlhet a Real, Paulo Sousa bosszankodhat

Real Madrid (real madrid)
Real Madrid (real madrid)

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén a címvédő Real Madrid a Schalke otthonában került előnybe, a fegyelmezetten játszó Baselt pedig egy tizenegyes fosztotta meg a győzelemtől.

A Real Madrid az utóbbi hetekben kicsit megzuhant és Cristiano Ronaldo sem játszik csúcsformában, ráadásul James Rodriguez, valamint Sergio Ramos hetekre kidőlt, így senki ellen sem mehetnek biztosra a spanyolok. Persze a Schalke sem egy világverő csapat, de Gelsenkirchenben még a címvédőnek sem árt vigyáznia.

Ahhoz képest, hogy egy jó iramú, pörgős meccset vártunk, csalódnunk kellett, hiszen a felek nem igazán kapkodtak, raádásul sokszor pontatlanul fejezték be az akciókat, így az első félidőből mindössze a vendégek gólját lehet kiemelni: a 26. percben Ronaldo egy szép középreadás után bólintott a hálóba.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A fordulást követően annyiban változott meg a játék képe, hogy a Schalke dominált, de a tizenhatosnál mindig megtorpantak, a Real pedig a kontrákra rendezkedett be.

A félidő derekán Uchida a kapufát találta telibe, így akár egalizálhattak volna a vendéglátók, de ehelyett a 79. percben Marcelo látványos, kapufás gólja eldöntötte a mérkőzést, és talán a párharcot is, hiszen a kétgólos előny papíron még nem sok, de a szerdai tapasztalatok alapján nehéz elképzelni, hogy minimum kettőt lőjjenek a németek a Bernabeuban.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A másik mérkőzésen a Basel a Portót fogadta. Bizonyos értelemben történelmi volt az összecsapás, a két együttes ugyanis még nem találkozott egymással korábban. A két csapat első mérkőzésén a portugál csapatnál volt többet a labda az első félidőben, többet is támadott a Porto, azonban gólt a svájciak szereztek még a 11. percben, Frei ugratta ki szenzációs ütemben Gonzalezt, aki estében gurított a kapus mellett a hálóba.

A játékrész krónikájához hozzátartozik az is, hogy elmaradt egy büntető vendégoldalon, Jackson Martinezt két kézzel rántották le a hazai tizenhatoson belül.

A második felvonás kezdetén azonnal betalált a Porto egy szöglet után, de Casemiro lövésének pillanatában ketten is lesen álltak és zavarták is a kapust, így Mark Clattenburg az asszisztensével egyeztetve érvénytelenítette a gólt. A 78. percben aztán már nem úszta meg Paulo Sousa együttese, a Samuel kezezéséért megítélt büntetőt Danilo értékesítette. Mint később kiderült, ekkor kialakult az 1-1-es végeredmény is.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Schalke 04 – Real Madrid 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Ronaldo (26.), Marcelo (79.)

Basel – Porto 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gonzalez (11.) illetve Danilo (79.-büntetőből) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik