Foci

Párizsban vannak Európa passzkirályai

Paris Saint-Germain (paris saint germain, )
Paris Saint-Germain (paris saint germain, )

A statisztikák szerint a Paris Saint-Germain labdarúgói passzolnak a legnagyobb pontossággal Európa topligáiban.

A Huawei Team Ranking rendszere Európa öt nagy bajnokságát vizsgálta. A kapott eredmények alapján a sikeres passzkísérletek listájának élén a Paris Saint-Germain, a Barcelona és a Bayern München található.

Laurent Blanc tanítványai egészen elképesztő számokat produkáltak a 2014-es szezon rajtja óta, hiszen 25 mérkőzés után 88,33 százalékos eredményt értek el, köszönhetően annak, hogy átlagban 645,96 passzkísérletet hoznak össze meccsenként.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A tiki-taka korábbi mestere, a Barcelona nem sokkal marad le a franciáktól. Messiék 88,16 százalékot hoztak 23 találkozó után 15 990 sikeres átadásnak köszönhetően. A Bayern ebben a mutatóban 87 százalékot produkált 21 Bundesliga-találkozón.

A lista negyedik helyezettje a Roma lett, míg a Bajnokok Ligája címvédője, a Real Madrid csak az ötödik, de jegyezzük meg, 86.20%-kal, vagyis elenyésző különbséggel csúsztak le a dobogóról.

A tanulmányból kiderül, Európa öt nagy bajnokságából a francia Metz teljesít a leggyengébben, hiszen az átadásaiknak mindössze 66,07 százaléka ér célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik