Foci

Átvert mindenkit, de büszke lehet magára Ibra

zlatan ibrahimovic (zlatan ibrahimovic)
zlatan ibrahimovic (zlatan ibrahimovic)

A PSG svéd játékosa a Caen elleni meccsen az éhezésre szerette volna felhívni a figyelmet.

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának csatára, Zlatan Ibrahimovic a hétvégén a második percben talált be a Caen elleni bajnokin (2-2). Ez még önmagában nem olyan meglepő, megszokhattuk már a svédtől, hogy ontja a gólokat, ám a legújabb találata után levette a mezét és testét a megszokottnál jóval több tetoválás borította.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Vasárnap aztán kiderült, hogy összedolgozott a World Food Programme (WFP) elnevezésű humanitáriánus szervezettel és tettével a világon tapasztalható éhezésre akarta felhívni a figyelmet:

„Mindenki azt kérdezgette tőlem, hogy mik ezek az új tetoválások. Ötven eltávolítható felirat került fel a testemre, ötven éhező ember neve. Ha tehettem volna, a világ összes éhező emberének a nevét magamra írattam volna, de 805 millióan vannak… Mostantól, ha rám gondol valaki, rájuk is gondol” – idézi Ibrahimovicot a Guardian.

„Azt szerettem volna, ha valaki egyszerűen közvetíti az üzenetünket. Aztán eszünkbe jutott Ibrahimovic, akitől az emberek lépten-nyomon autogramot kérnek. Arra gondoltunk: miért ne viselhetné ő a testén mások aláírását? Büszkék vagyunk rá, hogy elvállalta a felkérést” – mondta Marina Catena, a WFP franciaországi igazgatója.

Ibrahimovic egyébként a mezlevételért sárga lapot kapott és mivel ez már a harmadik volt neki, így ki kell majd hagynia csapata következő bajnokiját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik