Foci

Bekómált a doppingvizsgálat alatt a futballista

Ahmed Hayel  (Ahmed Hayel, Ahmed Hayel, )
Ahmed Hayel  (Ahmed Hayel, Ahmed Hayel, )

Az Ázsia-kupa D-csoportjában a jordániai Ahmed Hayel végigrobotolta csapata Irak elleni 1-0-ás vereséggel záródó mérkőzését hétfőn, majd a doppingvizsgálaton egy csepp vizeletet sem tudott kipréselni magából. Viszont elájult.

Ahmed Hayel pedig próbálkozott becsülettel. Folyatta és itta a vizet, mert mást nem adtak neki, de nem érkezett a kívánt hatás. Szervezete eközben viszont végképp kiürült. Fadi Zureikata jordán szövetség főtitkárának állítása szerint a doppingszoba túl hideg volt, és nem olyan folyadékot biztosítottak a rendezők, amelyek pótolhatták volna a meccs alatt elvesztett ásványi sókat és elektrolitokat, hanem sima vizet, ami még inkább kilúgozta a játékos szervezetét.

Négy órán át tartó erőlködés után Hayel rosszul lett, kihányta a betuszkolt vizet és a maradék ásványi anyagot is magából, de se mentőt, se orvost nem hívtak hozzá, hanem a torna orvosi stábjának egyik tagja, Dr. Paisal Chantarapitak tanácsára, nem próbálkoznak tovább, csak visszaküldték a szállodába egy autóval. Mire visszaért, már ki sem tudott szállni a kocsiból, leesett a vérnyomás, és eszméletlen, “félkómás állapotban” tolókocsiban vitték a szobájába.

Persze az AFC, az Ázsiai Futball Szövetség mindent tagad, szerintük minden rendben volt. A  WADA szabályzat szerint Ahmed Hayelt akár négy évre is eltilthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik