Foci

Büntetőkkel bukta el a Juve a kupadöntőt

Carlos Tévez (carlos tévez, )
Carlos Tévez (carlos tévez, )

Carlos Tévez kétszer szerzett vezetést a Juventusnak, Gonzalo Higuaín kétszer egyenlített, a Napoli végül tizenegyesekkel nyert.

A dohai Jassim Bin Hammadd Stadionban rendezték az olasz Szuperkupa-döntőt, amit a bajnoki címvédő Juventus és az Olasz Kupa-győztes Napoli vívott meg egymással. A torinóiak számára indult jobban a hétfői találkozó, egy védelmi megingást Carlos Tévez használt ki magabiztosan. A folytatásban visszavett a tempóból a Juve, amire kis híján ráfaragott, de Hamsik lövése után a labda a kapufán csattant.


Carlos Tévez két gólt is szerzett a kupadöntőben
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A második játékrészben a nápolyiaké volt az első lehetőség, azonban Callejon ígéretes helyzetből a kapu mellé lőtt. A 60. percben is közel járt a gólhoz a Napoli, de Higuaín is a kapufát találta el. Nem sokkal később már nem hibázott az argentin csatár, fejjel vette be Buffon kapuját. A rendes játékidő végén jártak a csapatok, amikor Tévez dönthette volna el a meccset, de nem talált kaput.

A hosszabbítás első félidejében a Juventus volt aktívabb, gólt azonban csak a második negyed óra kezdetén tudott szerezni, Tévez lőtte ki az alsó sarkot a 106. percben. Higuaín kiegyenlíthetett volna, de Buffon nagyot védett. Már-már úgy tűnt, hogy a Juventus megnyeri a mérkőzést, de a 118. percben a Napoli argentin támadója estében is a kapuba juttatta a labdát, jöhettek a tizenegyesek.

A büntető párbaj úgy kezdődött, hogy Jorginho lövését védte Buffon, Tévez pedig a kapufát találta el. A következő öt sorozatban mindenki eredményes volt, majd a hetedik párban előbb Mertens, majd Chiellini hibázott. Buffon aztán Callejon lövését is védte – ez volt a harmadik hárítása –, de Pereyra fölé lőtte a sajátját. Koulibaly ezután a kapufa segítségével betalált, Cabral eszén pedig nem tudott túljárni Padoin, a Napoli nyerte meg a Szuperkupát, fennállása során másodszor, 1990 után először.

Eredmény – olasz Szuperkupa-döntő

Juventus – Napoli 2-2 (1-0, 1-1) – tizenegyesekkel 5-6
Gólszerzők: Tévez (5., 106.) illetve Higuaín (68., 118.)

Videó – Az összefoglaló:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik