Foci

Király szerint ne várjunk csodát Dárdaitól

A veterán hálóőr úgy véli, a következő három mérkőzésre elég lehet az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány mentalitása.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a múlt héten úgy döntött, nem Pintér Attila irányítja a továbbiakban a labdarúgó-válogatottat – a szakembernek mindössze egy tétmeccs jutott, az északírek elleni vereség. Utódja egyelőre ideiglenesen van, Dárdai Pál az idei három találkozón dirigálja majd az együttest.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„Pali habitusa talán elég lehet erre a három tétmérkőzésre, Eb-selejtezőre, de közben azért ő szakmailag felnőttekkel még nem dolgozott. Éppen ezért nagy csodát tőle egyelőre, a következő két-három évben nem lehet várni. Erre a három meccsre azonban talán elég lehet a mentalitása abból a szempontból, hogy képes lesz felrázni a válogatottat, ki tudja rántani a csapatot, esetleg sikereket is elérve. Dárdai Pált ismerem, mint játékostársat, de nem ismerem mint edzőt. Vélhetően azt a küzdő, szorgalmas jelleget próbálja majd sulykolni, amilyen ő volt a pályán; a módszereinek részleteit nem ismerem” – mondta a kialakult helyzetről Király Gábor, a Fulham kapusa a Digisport Reggeli start c. műsorában.

A 90-szeres válogatott hálóőr azt is elmondta, hogy ő jön a nemzeti együtteshez, ha hívják. Neki ugyanis a válogatott volt mindig is a csúcs, akár harmadikszámú kapus is lesz, ha számítanak rá.

„Hogy milyen típusú edző lehet a végleges jó megoldás a magyar nemzeti csapat kispadjára? Aktuális és megosztó kérdés: szerintem mindegy, milyen típusú szakembert választanak, a lényeg, hogy működjön. Lehet magyar, külföldi, fiatal, idősebb – tudni kell a játékosokat kezelni, eligazodni a ligák között, jó stábbal kell rendelkezni” – vélekedett Király.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik