Foci

Nem hibázott a Loki, az MTK kilencet, a Fradi hármat lőtt

A Magyar Kupa harmadik fordulójának szerda délutáni párharcaiban jól szerepeltek az élvonalbeli csapatok, csak a Nyíregyháza és a Kecskemét búcsúzott.

A bajnokságot haloványan kezdő Debrecen a Puskás Akadémia vendégeként lépett pályára. A gólnélküli első félidőt követően a másodikban Szakály találatával szerezte meg a vezetést a Loki, majd a ráadás utolsó percében Kulcsár megduplázta csapata előnyét, így 2-0-ra nyert a Pancho Arénában.

 Fotó: MTI

A Ferencváros az ESMTK otthonában szerepelt, s már a szünetben kétgólos volt a zöld-fehérek előnye, miután Kukurozovic és Böde is eredményes tudott lenni. A meccs hajrájában Cukic állította be a 0-3-s végeredményt.

Az MTK-nak Jászapátiba kellett utaznia ebben a körben, a megyei első osztályú együttesnek pedig nem volt ellenszere a fővárosiakkal szemben. A kék-fehérek az első 45 percben még csak kettőt, a másodikban viszont még hetet rámoltak a hazaiaknak, így 9-0-val ütötték ki a jászságiakat.

A Diósgyőr szintén egy megyei első osztályú gárdához látogatott, a Sajóbábony vendégei voltak. A miskolci alakulatnak sem okozott gondot a továbbjutás, 4-1-re győztek Tomislav Szivics fiai.

A Nyíregyháza ugyan 2-0-ra még vezetett a szünetben Kisvárdán, a harmadosztályú csapat megfordította a találkozót, ezzel óriási bravúrral kiejtette a Szparit a kupából.

A Vác-Kecskemét összecsapás 2-2-vel ért véget, a hosszabbításban a hazaiak a tíz emberre fogyatkozott lila-fehéreket megszórták, s 5-2-vel továbbléptek.

Eredmények – Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért:

Kisvárda (III.)–Nyíregyháza Spartacus 3–2
Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC-Teva 0–2 
ESMTK (III.)–Ferencváros 0–3
Sajóbábony (megyei I.)–Diósgyőri VTK 1–4
Jászapáti (megyei I.)–MTK Budapest 0–9
FC Ajka (II.)–Soroksár SC (II.) 2–1
Salgótarjáni BTC (III.)–Békéscsaba (II.) 1–3
Vác (III.)–Kecskeméti TE 5–2 – hosszabbítás után 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik