Foci

Mától a Videoton-ultrák sem járnak meccsekre

A Videoton vezető szervezett szurkolói csoportja, az RBD közleményben jelentette be, hogy mostantól nem lesz ott egy olyan mérkőzésen sem, ahol kötelező a szurkolói kártya használata.

Az alábbiakban változatlanul közöljük az RBD közleményét.

“A mai naptól az MLSZ kötelezővé tette a szurkolói kártya intézményét a magyar NB I mezőnyének. A szövetség döntéshozói egy a magyar valóságtól elrugaszkodott világban élnek, amely világ az átlag szurkolóktól fényévekre van. Nem képesek felfogni azt a valóságot, hogy a szurkolótáborok nélkül nincs hangulat, és nincs labdarúgás.

Az MLSZ immár 28 éve nem képes eljuttatni egyetlen felnőtt világeseményre sem a magyar labdarúgó válogatottat. Csak a megalázó vereségek és egy vállalhatatlan szövetségi kapitány, amit fel tudnak mutatni a jelen helyzetben. Klubcsapataink a nemzetközi porondon általában pofozógépek, és az őszt sem érik meg. A fogadási csalások átitatják a hazai futballt, míg a zavarosban halászó tulajdonosi offshore- és egyéb körök ellen sem tudtak fellépni hatékonyan.

A Szövetség viszont időt és pénzt nem kímélve támadja a szurkolói csoportokat, és miközben a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza, fittyet hány minden szurkolói kritikára. Cenzúra és büntetés, ezek a jelszavak. Ne fogalmazz meg kritikát, ne szervezz csoportot, ne ragaszkodj hagyományos értékekhez, ne gyárts zászlót, ne gyárts kiírást, stb. Magyar Labdarúgó Szövetség alapvető feladata helyett, nem növeli a nézőszámot, hanem döntéseivel és a törvényi háttér kritika nélküli elfogadásával további csökkenő tendenciát segít elő.

Fotó: MTI

Kedves Szurkolótársaink!

A Red Blue Devils csoportja bejelenti, hogy nem vesz részt olyan mérkőzésen, ahol kötelező a szurkolói kártya. (illessék bármilyen más névvel, klub-, stadion-, futballkártya.)

Mindenünk a Videoton. Történelmi heteket élünk át, hisz soha sem kezdte így csapatunk a bajnokságot. Történelmi napok, hisz búcsúzunk szeretett Otthonunktól a Sóstói Stadiontól. Ezért minden olyan mérkőzésen részt veszünk, ahol nincs szükség a zsarnoki önkény eme megnyilvánulására. Zsarnoki, hisz a hivatalos kommunikációban a mi érdekünkben történik, az akaratunk ellenére. Önkény, hisz kötelezően ráerőltetik minden szurkolóra.

Örökké a Videoton és Székesfehérvár szerelmesei maradunk, de a zsarnokságnak le nem fekszünk.

Szabadságot az Ultráknak!

Hajrá Vidi! Álé RBD!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik