Foci

Sima olasz győzelem, Izland elverte a törököket

Olaszország Norvégiában nyert, Horvátország megizzadt Málta ellen, Izland pedig 3-0-val küldte haza Törökországot.

Kedden este az olasz labdarúgó-válogatott Oslóba látogatott, ahol immáron Antonio Conte irányításával veselkedett neki az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Az itáliai együttes nagyon korán, már a 16. percben vezetést szerzett, a Sassuolo 23 esztendő csatára, Zaza juttatta előnybe csapatát. A hazaiaknak két ígéretesnek tűnő támadásuk volt, de Buffonnak nem kellett játékba avatkoznia.

A második félidőből valamivel több, mint negyed óra telt el, amikor a csereként beálló Pasqual középre ívelt labdája üresen találta középen Bonuccit, a védő pedig a hálóba fejelt. A folytatásban még több gólt is lőhetett volna Olaszország – Zaza a keresztlécet találta el – ám a lefújásig nem változott az eredmény, 0-2 lett a meccs vége.


Simone Zaza volt a meccs hőse
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezzel egy időben még egy mérkőzést rendeztek a H csoport, Horvátország Máltát fogadta. Egy félidő után még csak 0-0 volt az állás úgy, hogy a szigetlakók a 31. perctől kezdve emberhátrányban játszottak. A második játékrészben aztán a horvátok érvényesítették a papírformát és 2-0-ra nyertek.

Az A csoportban Törökország Izlandra látogatott, a hazaiak pedig egy félidő után 1-0-ra vezettek. A második felvonásban Toprak állíttatta ki magát pár perc alatt, majd az utolsó negyed órába érve az izlandiak kétszer is betaláltak, eldöntve ezzel az összecsapást.

A hollandok csehországi vereségéről és a játéknap többi meccséről IDE kattintva olvashat bővebben!

Eredmények – Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló

A csoport:

Törökország – Izland 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Bodvarsson (18.), Sigurdsson (76.), Sightorsson (77.)
Piros lap: Toprak (59.)

H csoport:

Norvégia – Olaszország 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Zaza (16.), Bonucci (62.)

Horvátország – Málta 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Modric (46.), Kramaric (86.)
Piros lap: Borg (31.)

Videó – Sigurdsson szerencsés gólja a törökök ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik