Foci

42 év után kapott ki otthon szezonnyitón a United

Louis van Gaal bemutatkozása nem sikerült fényesre a Manchester United kispadján, csapata ugyanis 2-1-re kikapott a Swansea-től az Old Traffordon.

A bajnokságban tavaly csak hetedikként végzett manchesteriek csapatát alaposán átszervezte az új holland tréner, a kezdő tizenegyben például helyet kapott két fiatal játékos, Blackett és Lingard is.

Az első negyed órában nem sokat mutatatott támadásban a házigazda, jobbára a United térfelén járt a labda. Ennek meg is lett az eredménye, a félidő derekán egy tetszetős támadás végén Ki gurított a bal alsó sarkoba.

Fotó: Europress fotóügynökség

A fordulást követően rákapcsoltak van Gaal fiai, s egy szögletrúgást követően Rooney egy remek mozdulattal juttatta a hálóba a labdát.

A játék képe alapján a Vörös Ördögök voltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, egy gyors ellenakció végén azonban Sigurdsson talált De Gea kapujába.

A hajrában ötlettelenül játszott a United, igazi gólszerzési lehetőségük nem is volt az előszezonban sziporkázó manchesterieknek, így 42 év után újra vereséget szenvedtek a nyitányon az Old Traffordon.

Eredmény – Premier League, 1. forduló

Manchester United-Swansea 1-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik