Foci

Suarez nem játszhat, de legalább edzhet

Helybenhagyta Luis Suárez négy hónapos eltiltását a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), azzal az enyhítéssel, hogy a harapásért megbüntetett uruguayi futballista mostantól látogathatja új klubja, az FC Barcelona edzéseit.

A 27 éves csatár a brazíliai világbajnokságon, az olaszok elleni június 24-i csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellinit. A nemzetközi szövetség, a FIFA ezért minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra, illetve kilenc válogatott meccsre eltiltotta, emellett 100 ezer svájci frank (25,2 millió forint) bírság megfizetésére kötelezte.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A játékos fellebbezett az ítélet ellen, majd miután a FIFA ezt elutasította, az uruguayi szövetséggel és az FC Barcelonával karöltve a CAS-hoz fordult.
   
A CAS csütörtökön közölte: az eltiltás marad, de Suárez mostantól részt vehet a katalán együttes edzésein, promóciós és hivatalos eseményein.
    
A futballista az eset után, júliusban átigazolt – 88 millió euróért – az FC Liverpooltól a Barcelonához. A Primera División 2014/2015-ös idénye a jövő hét végén rajtol, Suárez először október 26-án léphet pályára új csapatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik