Foci

Véber Györgyöt két meccsre eltiltották

A DVSC-TEVA, a Videoton, a Győri ETO, a PMFC, az Újpest és a DVTK fizethet a szurkolói miatt.


Fotó: Facebook/PMFC

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ezen a kedden is összeült, hogy górcső alá vegye az OTP Bank Liga harmadik fordulójában történteket. Az alábbi határozatok születtek, melyek az mlsz.hu-n olvashatóak:

Véber György (PMFC) sportszakember 2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott a kispadtól/öltözőtől sportszerűtlen magatartása, a PMFC – Újpest mérkőzésen történt szóváltás és játékvezetővel szembeni reklamálás miatt. Pálinkás András (Újpest) sportszakember ugyanezen mérkőzéssel összefüggésben kapott 1 mérkőzésre szóló eltiltást sportszerűtlen magatartása miatt.

A FEB a DVSC – Puskás FC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC sportszervezetet visszaesőként 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magtartása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a rendező klub hangosbemondón keresztül figyelmeztette a közönséget a sportszerű szurkolásra.

A FEB a Videoton FC – Győr mérkőzés vonatkozásában a Videoton FC-t 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató magatartása, trágár rigmusok skandálása és pirotechnikai eszközök használata miatt. A FEB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet visszaeső szurkolói sportszerűtlen bekiabálásai tekintetében. Ugyanakkor a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként számolt azzal, hogy a rendező klub figyelmeztette a szurkolókat a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére. A Győrnek 200.000 Ft pénzbüntetést kell fizetnie szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai miatt.

A FEB a PMFC – Újpest mérkőzés kapcsán a PMFC sportszervezetet visszaesőként 400.000 Ft pénzbüntetés befizetésére kötelezte, a szurkolók által az egész mérkőzésen, folyamatosan tanúsított megbotránkoztató magatartás, trágár rigmusok skandálása miatt. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a hangosbemondó figyelmeztetett a sportszerű szurkolásra. Az Újpest visszaesőként 300.000 Ft pénzbüntetést kapott, ugyancsak trágár tartalmú szurkolói rigmusok miatt.

A FEB a DVTK – Haladás mérkőzéssel összefüggésben a DVTK sportszervezetet 100.000 Ft megfizetésére kötelezte, mivel szurkolói néhány alkalommal megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A FEB a Kecskemét ellen, labdarúgókkal szembeni tartozás miatt indult két fegyelmi eljárást megszüntette a felek megállapodására tekintettel.

Színes lapok miatti büntetések: Haladás, 30.000 Ft.

A nyíregyházi Fodor Ferencet egy meccsre eltiltották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik