Foci

Tommy Breslin menedzser nem sokat tud a Debrecenről

A magyar bajnok a szerény képességű, ám annál lelkesebb északír csapat, a Cliftronville FC-n keresztül juthat a Bajnokok Ligája harmadik fordulójába. Első meccs, kedd este.

Hétfőn este már a belfasti Solitude-stadionban edzett a DVSC-Teva labdarúgó csapata, ahol a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első meccsén a Cliftronville FC lesz az ellenfele. A házigazda menedzserének Tommy Breslinnek a legnagyobb problémát alighanem az északír-válogatott játékos Liam Boyce pótlása okozza majd, akit a nyári átigazolási szezonban elcsábított a Ross County gárdája.

 
A debreceniek hétfő délután már Belfastban gyakoroltak
Forrás: dvsc.hu 

“Hogy kivel tudom pótolni Boycet? Nem tudom. Ő különleges tehetség. Viszont tekintsünk előre, itt van nekünk Stephen Garrett, aki ugyan nem játszott sokat az elmúlt évben, de újra teljesen egészséges és van egy pár tehetséges legény, akiket felhoztam a tartalékok közül” – jelentette ki Breslin a BBC Sport azon kérdésére, vajon kivel pótolja majd támadóját..

A “Vörösök” névre keresztelt klub mellőzni kényszerül még Marc Smytht is. A 32 éves játékos lágyéksérüléssel bajlódik. Hogy teljes legyen a hazaiak problémája Breslin edző a lap kérdésére azt is elárulta, nem nagyon ismeri kedd esti ellenfelét. “Remek a debreceniek európai pedigréje. BL, EL csoportkörben is szerepeltek és ismerősen cseng Varga neve is, aki a Middlesbrough játékosa volt tavaly. Annyit látok még, hogy a magyar foci mintha felszálló ágban lenne” – nyilatkozta az edző, akitől egészen biztosan rúgd és fuss taktikát várhat kollégája Kondás Elemér.

A csapat és az edző felkészültségének megfelelően szerény a klub célja is: megpróbálja megszerez első BL győzelmét. Az Európa Ligában ezt a hőstettet már kipipálták, mivel. 2010 júliusában a horvát HNK Cibalia ellen 1-0-as összesítéssel továbbjutottak a 3. fordulóba.

Ez a magasság nem kellene akadályt jelentsen a Debrecennek még akkor sem, ha a csapat kapitánya SZakály Péter beszakadt vádlija miatt nem utazhatott el a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik