Foci

Kevés szó esett a vb-döntő legdurvább esetéről

A labdarúgó-világbajnokság döntője után mindenki gyorsan elfelejtette a fiatal német játékos Christoph Kramer agyrázkódását. A 23 éves középpályás a 17. percben olyan csúnyán találkozott az argentin Garay vállával, hogy elájult, majd a 31. percben koordinálatlansága, zavart állapota miatt le kellett cserélni.

 A világbajnokság korábbi szakaszában is előfordult hasonló eset. A csoportkörben az uruguayi Alvaro Pereira, majd az argentin Javier Mascherano került kiütve a földre, majd játszott láthatóan zavart tekintettel, enyhe agyrázkódással.

 

Előbbi feje az angolok elleni csoportmeccsen (2-1) találkozott Sterling térdével, míg utóbbi az elődöntőben (0-0) fejelt össze a holland Wijnaldummal.

A játékost ilyenkor nyilván hajtja a szíve, vissza akar menni mindenképp a pályára, de olyan állapotban játszani, mint amilyenbe Christoph Kramer került az Ezequiel Garayval való ütközést követően legalábbis nem tanácsos. Arról most ne nyissunk vitát, hogy az argentin védő vétlen mozdulattal találta vállával állcsúcson vagy szándékosan ütötte el, mint a 6:20-as gyors…

Hogy miért engedte vissza a német válogatott orvosa a 23 éves középpályást csak a jó isten tudja. Az ekkora ütést kapó, megrogyó, ilyen homályos tekintetű bokszolót a ringben simán kiszámolják és azonnal orvosi megfigyelésre küldik.

Annyi biztos, hogy a doki hatalmas kockázatot vállalt, ráadásul 14 perccel később kiderült, mekkorát hibázott, hisz le kellett cserélni a láthatóan még akkor is zavart tekintetű futballistát.

Kramer elmondása szerint akkora ütést kapott a fejére, hogy teljes emlékezetkiesése volt.

“Nem igazán emlékszem a játékra. Nem tudok semmit felidézni az első félidőből. Fogalmam sincs, hogyan kerültem az öltözőbe. A mérkőzés nálam a második félidővel indult, de akkor már a kispadon ültem” – nyilatkozta a játékos a német Welt Magazinnak.

Kramer az eset után 14 perccel, a lecserélése pillanatában sem nézett ki jól
Fotó: Europress 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik