Foci

Zuniga büntetlenül megúszta, hogy lerúgta Neymart

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem indít fegyelmi eljárást a kolumbiai Juan Zunigával szemben, aki súlyos sérülést okozott a házigazdák csatárának, Neymarnak a brazíliai világbajnokság pénteki negyeddöntőjében.

A szervezet fegyelmi bizottsága a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) sürgetése ellenére sem vizsgálja a 28 éves védő szabálytalanságát, arra hivatkozva, hogy a játékvezető már “foglalkozott az esettel a pályán”, és a történtek a hivatalos jegyzőkönyvbe is bekerültek.

“Ebben a speciális esetben nincs lehetőség az utólagos felülvizsgálatra” – áll a bizottság hétfői közleményében.

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult mérkőzés hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, de néhány hétig biztosan nem léphet pályára. A 22 éves játékos így sem a Németország elleni keddi elődöntőben, sem a hétvégi helyosztón – győzelem esetén a vasárnapi fináléban, vereség után pedig a szombati bronzmérkőzésen – nem léphet pályára.

A fegyelmi bizottság egy másik ügyben is állást foglalt: a CBF kérelme ellenére nem törölte el a brazil csapatkapitány, Thiago Silva sárga lapját. A testület szerint ennek ugyanis nem volt jogi alapja.

A vezető gól szerzőjét azért figyelmeztette a játékvezető, mert akadályozta a kolumbiaiak elleni mérkőzésen a kapus David Ospinát a kirúgás elvégzésében. A 29 éves védőnek ez már a második sárga lapja volt a tornán, így ő sem léphet pályára a németek ellen.

Videó – Így sérült meg Neymar:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik