Foci

Az Egyesült Államok pályázna a 2026-os vb-re

Már rendezett világbajnokságot az USA, azután kezdték megszeretni helyben a labdarúgást. Most meg rajonganak a fociért.

Az Egyesült Államok válogatottja nagy csatában, hosszabítás után esett ki Belgiummal szemben a brazíliai világbajnokságon, Jürgen Klinsmann csapata szimpatikusan és remekül focizott a tornán.

Emberek tízezrei figyelték óriáskivetítőkön szerte az országban a focistákat, ilyen hisztériára még nem volt példa korábban. Még Barack Obama vagy éppen Tom Hanks is megnézte a Belgium elleni meccset, a Twitteren meg is osztották érzéseiket és támogatásukat.

A FIFA egyik elöljárója, Jerome Valcke azt mondta a brazil Globo című lapnak, hogy a csapat népszerűsége jó előjel és üzenet lehet egy esetleges 2026-os rendezési pályázathoz.


Clint Dempsey az egyik legnépszerűbb focista Amerikában
Fotó: Europress

“Amit az Egyesült Államokban látunk, lenyűgöző, a közönség példátlanul aktív, jobban, mint az NBA esetében. Az országban focizik a legtöbb fiatal labdarúgó, 20 millióan. A FIFA remekül együttműködik az amerikai szövetséggel, azt hiszem, jó eséllyel pályázhatnának a 2026-os világbajnokságra” – mondta.

A FIFA elnöke is elalélt: “Ez fantasztikus, az amerikaiak érdeklődése óriási. Ez a világbajnokság a magas minőségével beivódik az emberek lelkébe” – mondta Sepp Blatter.

Az amerikai szövetség elnöke, Sunil Gulati korábban jelezte, szívesen pályáznának, de csak akkor, ha a pályázás során alkalmazott szabályok megváltoznak.

Az Egyesült Államok legutóbb 1994-ben rendezett világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik