Foci

Nem bírta kivárni az államfő Suárez érkezését

A szurkolók türelmesek voltak: közel ezren várták a brazíliai labdarúgó-világbajnokságról kicsit késve hazatérő Luis Suárezt.

Kapcsolódó cikkek

José Mujica uruguayi köztársasági elnök is várta a montevideói nemzetközi repülőtéren Luis Suárezt, a labdarúgó-válogatott sztárjátékosát, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) csütörtökön a világbajnokságok történetének legsúlyosabb büntetésével sújtott, ám a gép több órát késett Brazíliából, így az államfő idő előtt hazatért.

Az olasz Giorgio Chiellinibe a csoportmérkőzésen beleharapó Suárezt közel ezer szurkoló várta. Ők, amikor a késést bejelentették, átmentek arra a katonai bázisra, ahol végül leszállt a játékost és családját hozó repülőgép. A szimpatizánsok uruguayi zászlókat és a FIFA-t bíráló transzparenseket lengettek.


Sokan várták a harapós csatárt
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Uruguayi Labdarúgó Szövetség elnöke, Wilmar Waldéz még Rióban azt mondta, fellebbeznek a példátlan, kilenc nemzetközi mérkőzésre szóló, illetve négyhónapos eltiltás ellen.

“Ez olyan, mintha a csapatunkat kizárták volna a vb-ről” – mondta ingerülten.

A kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. A Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott.

Uruguay Kolumbiával játszik majd szombaton a torna nyolcaddöntőjében.

Videó – Megkérdeztük az utca emberét, hogy mit gondol Suárez harapásáról:

Olvasói sztorik