Foci

Ciki baki a királynétól

Pintér Attila lelki társa lehet a belga uralkodó élete párja: olyan játékosnak köszönte meg a győztes gólt, aki akkor már pályán se volt.

Matild belga királyné összekeverte a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon szereplő belga válogatott két csatárát, Romelu Lukakut és Divock Origit.

A belga király, Fülöp és felesége az oroszok ellen vasárnap 1-0-ra megnyert mérkőzés után találkozott a válogatott tagjaival. Amikor a királyi pár a győzelemhez gratulált a játékosoknak, Matild királyné odalépett Lukakuhoz, és elismeréssel nyilatkozott a győztes gólról, melyet azonban nem a 21 esztendős csatár szerzett (az ő helyére érkezett Origi a találkozó 57. percében). A támadó természetesen elhárította a nem megérdemelt gratulációt, s megmutatta a királynénak a találat valódi szerzőjét, a 19 éves Origit. “Mindenesetre ön szintén kiválóan játszott” – vágta ki magát a kínos szituációból a királyné.


Ez a momentum maradt ki a királynénak
Fotó: Europress Fotóügynökség

Haj nélkül már meg se ismerte

Később az uralkodó felesége elnézést kért a történtekért, jelezve, az tévesztette meg, hogy a korábban jellegzetes, hosszú rasztahajat viselő Lukaku levágatta fürtjeit, ezért keverte össze a rövid hajú Origivel. Matildhoz hasonló hibáért nem kell ilyen messzire utaznunk: Pintér Attila a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya például úgy dicsérte Korcsmár Zsoltot bátor játékáért az albánok elleni felkészülési mérkőzés után, hogy a játékos pályára se lépett.

A belga válogatott csütörtökön a dél-koreaiakkal játssza utolsó mérkőzését a H csoportban, ám a találkozó eredményétől függetlenül már bejutott a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik