Foci

Blatter is megemlékezett Grosicsról

Grosics Gyula halála kapcsán számos sportvezető nyilvánította ki részvétét levélben a családnak, a magyar futballtársadalomnak és a magyar szövetségnek (MLSZ), köztük Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is.

A svájci sportvezető Csányi Sándor elnöknek címzett levelében többek között azt írta, “fájdalommal értesült jó barátja, a 86-szoros válogatott Fekete Párduc, a legendás Aranycsapat kapusa haláláról”.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A FIFA első embere kitért arra is, hogy Grosics Gyula nagyságát jól érzékeltetik eredményei: 1953-ban azon hősök egyike volt, akik diadalt arattak a saját otthonukban 90 éve veretlen angolok ellen, 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnoki címet szerzett, illetve három világbajnokságon védte a magyar csapat kapuját, és 1954-ben őt választották meg a vébé legjobb kapusának.

“A FIFA és a világ futballtársadalma nevében legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és mindenekelőtt Grosics Gyula családjának, barátainak és szeretteinek” – fogalmazott levelében Blatter.

Az Aranycsapat kapusa nyolcvannyolc éves korában péntek délelőtt hunyt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik