Foci

Gundel Takács túl akart járni a számítógép eszén

Aki látta a Franciaország-Honduras világbajnoki mérkőzést, az minden bizonnyal tudja, miről is lesz szó ebben a cikkben.

A franciák hozták a kötelezőt, hármat vágtak közép-amerikai ellenfelüknek, de van még mit fejlődniük a következő összecsapásokra.

Benzema az első félidő hajrájában büntetőből volt eredményes, majd a második játékrész elején ismét ő – és Gundel Takács Gábor, a mérkőzés kommentátora – került főszerepbe.

Fotó: MTI

A támadó ziccerben a kapufa belső élére vágta a labdát, ami végül a hondurasi kapus, Valladares kezére pattant, majd átcsorgott a gólvonalon. Szabad szemmel nehezen volt látható, hogy valóban bent volt-e a játékszer.

Ekkor aztán a gólvonal-technológia segítségével a helyszínen szurkoló és a televízió képernyői előtt izguló nézők – valamint Gundel Takács Gábor – is visszanézhette az esetet, a gép pedig gólt jelzett, nem volt kérdés, hogy már 2-0-ra vezetnek a franciák.

Gundel Takács Gábor a közvetítés során percekig elemezte az esetet, s többször említette, hogy ez a labda bizony nem biztos, hogy bent volt. Pedig de, a számítógép nem csal, nem manipulálták, a legmodernebb szerkezet, és bombabiztos.

Fotó: Europress fotóügynökség

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy Gundel előbb a kapufán csattanó labdára hitte azt, hogy gólt adtak, majd mikor rájött, hogy a lassítás tovább folytatódik egy pillanatra elismerte, hogy valóban “célba ért” a játékszer.

A hondurasiak is kételkedtek egyébként a gól jogosságán, ugyanis a rendes felvételeken nem tűnik ki, hogy Valladares valóban a gólvonal mögül halászta ki a labdát, ők pedig nem hittek a technológiának. Valószínű egyébként, hogyha nem vezetik be az új eszközt az idei vb-re, akkor a játékvezető nem mutat a középpontra, folytatódhatott volna a játék.

Gundel védelmére legyen mondva, nem egyedi az ő kételkedése, sőt, angol kommentátorok például meg sem értették a gólvonal-technológia lényegét, pedig az egy átlagember számára is igen egyértelmű.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik