Foci

Sivic, Vignjevic: Szép játék helyett győzni kell

Az Újpest kilencedik, a Diósgyőr harmadik alkalommal lehet kupagyőztes. A két szakvezető a vasárnapi kupadöntő előtt szinte ugyanarról beszélt.

1909-ben rendeztek először Magyar Kupát, akkor az MTK győzött, több-kevesebb megszakítás után 1964-től folyamatosan megtartják a sorozatot, amely 1990 óta viseli újra a Magyar Kupa nevet.

A vasárnapi fináléba az Újpest és a Diósgyőr jutott, mindkét együttes megdolgozott a döntőért, a DVTK a Debrecent, a lilák a többi közt a Fradit is kiverték „útközben”.


A két edző igen eltökélt
Fotó: Sport24

Szerdán sajtótájékoztatót tartottak a Puskás-stadionban. A főszereplők mondták el véleményüket.

„Remélem, nagy meccset játszunk, az atmoszféra biztosan egyedülálló lesz a két szurkolótábornak köszönhetően. Szeretnénk bebizonyítani, hogy igenis lehet minőségi focit látni Magyarországon. Két jó és motivált csapat találkozik, nyerni akarunk. Hiszünk a képességeinkben, és abban, hogy jól tudunk játszani, de ez az utóbbi nem fontos: vasárnap nyerni kell, a kettő nem mindig egyeztethető össze. Évek óta várnak a sikerre mindkét csapatnál, remélem, mi örülünk” – ezt Nebojsa Vignjevic mondta, aki a tájékoztató előtt kedélyesen elbeszélgetett „földijével”, Tomislav Siviccsel.

Utóbbi szakember a következőket mondta: „Szerintem nagy meccs lesz, és nem lesz sok gól. Minde a két csapat éhes a sikerre. Diósgyőrben már ott a Ligakupa-elsőség, de a csúcs a Magyar Kupa, ez nem kérdés. Mindent megteszünk majd, hogy örömet okozzunk az ország legjobb szurkolótáborának. A döntőben nem kell szépen játszani, nyerni kell. Ha ez lesz a legrosszabb meccsünk, de mi győzünk, senkit sem érdekel majd a játék. Tiszteljük az Újpestet, de mi szeretnénk örülni” – így Sivic, aki hozzátette, a fegyelem, a hideg fej és a türelem dönthet vasárnap. A Sport24 kérdésére egyébként a diósgyőri vezetőedző elmondta (némi mosoly kíséretében), hogy már szombaton megérkezik a csapat Budapestre, elvégre „ha egy nappal korábban érkezünk, az jobban szokott elsülni”.

Ami a főszereplőket illeti: Futács Márkó sérülését Sivic nagyon sajnálja, de még reménykedik abban, hogy ott lehet a döntőben. A túloldalon Kabát Péter kisebb sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka, Balajcza Szabolcs viszont védeni fog, ezért is kapott legutóbb 90 pernyi szerepet a KTE elleni bajnokin.


Egyikőjük a magasba emelheti vasárnap
Fotó: Sport24

Simon Krisztián és Debreceni András is szólt, a lila-fehérek szélsője szerint a motivációval nem lehet gond, szerinte fontos, hogyan készül majd a héten a csapat. A miskolciak védője elmondta, ő maga játszott mér két kupadöntőt, mind a kettőt meg is nyerte, s mivel három a magyar igazság, reméli, hogy személyes statisztikája találkozik majd a DVTK statisztikájával, és mindkettejüknek meglesz a harmadik elsőség.

Eddig 15 700 jegyet adtak el, de szinte biztos, hogy minden jegy elfogy majd. Ha ez így történik, az MLSZ megvizsgálja további jegyek kiadásának lehetőségét, de a fő szempont a biztonság lesz. Folyamatos az egyeztetés egyébiránt a biztonsági szervekkel és a rendőrséggel a mérkőzés nyugodt lebonyolítása érdekében.

Az újpesti drukkerek egyébként a földtani intézet felőli kanyarban, míg a diósgyőriek (két vonat érkezik Miskolcról), a Keleti-pályaudvar felőli oldalon szurkolhatnak.

A meccs egyébként 19 órakor kezdődik (Solymosi játékvezető dirigálása mellett), az előzetes tervekkel ellentétben mégis közvetíti az egyik tévécsatorna, nevezetesen a Duna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik