Foci

Lánya miatt maradna Angliában Gera

Elbúcsúzott a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albiontól Gera Zoltán, az együttes magyar futballistája, aki továbbra is Angliában szeretné folytatni pályafutását.

“Minden pillanatát élveztem az itt töltött hét évnek” – mondta Gera a klub honlapjának adott interjúban. “A West Bromwich Albion különleges hely számomra, szeretném megköszönni a klub, a vezetők és a stáb kedvességét, valamint a szurkolóknak, hogy az első mérkőzésemtől az utolsóig támogattak.”

A 35 éves Gera 2004-ben a Ferencvárostól szerződött a birminghami alakulathoz, amelyet 2008-ig erősített, majd a Fulhamnél töltött időszakot követően 2011-ben tért vissza a csapathoz.

“Szeretném a lehető legjobbakat kívánni a klubnak, amely ha úgy fejlődik, mint az elmúlt tíz évben, akkor igazán nagy lehet” – mondta Gera, aki sérülésekkel teli utolsó szezonjában áprilisban, a Norwich City elleni összecsapáson viselte utoljára az együttes mezét.

Fotó: Europress fotóügynökség

Gera pályafutása során 141-szer lépett pályára kezdőként a West Brom színeiben, 50 alkalommal csereként kapott lehetőséget, és összesen 29 gólt szerzett.

Az interjúban Gera felidézte legszebb pillanatait is az egyesületnél, kiemelte első szezonját, amelynek végén az együttes óriási hajrával harcolta ki a bennmaradást, ezt az angol sajtó csak a Nagy Menekülés (Great Escape) jelzővel illette, majd a 2008-as visszajutást a Premier League-be. Legszebb góljaként a visszatérését követő első találatot, a Liverpoolnak lőtt bombagólt jelölte meg.

Jövőjével kapcsolatban a magyar futballista megjegyezte, úgy érzi, még képes a legmagasabb szinten játszani, és mivel lánya Angliában jár iskolába, mindenképpen itt szeretné folytatni a pályafutását.

A klub pénteken a honlapján jelentette be, hogy a 35 éves futballistának nem kínál új ajánlatot, így a játékos szabadon igazolhatóvá válik.

A csapat a 17., még éppen bennmaradást érő helyen végzett a múlt vasárnap véget ért bajnoki idényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik