Foci

Mourinho “gyilkos” csatárra vadászik

José Mourinho, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea edzője elégedetlen a támadóival, ezért megerősítené a góllövő szekciót.

Kiesés a BL-elődöntőben, az elmúlt hétvégén a Norwich elleni hazai bajnokin soványka 0-0-s döntetlen. A „kékek” keretében úgy látszott elférne egy topcsatár. Az idősödő Eto’o bár még néha villan és Torres sem felejtett el futballozni, de csúcsformájuktól már messze vannak, míg Demba Bara csak csereként számít Mourinho.

„Jó játékosaink vannak, de nincsen olyan csatárunk, akinek elég egy kis terület is, hogy ziccerbe kerüljön, gólt szerezzen vagy folyosókat nyisson meg másoknak. Meg kell próbálnunk csapatként nyerni, csapatként javulni, de hozzá kell adnunk egy olyan támadót, aki gyilkos ösztönnel rendelkezik és a góljaival új szintre emeli a csapatot” – utalt a hiányzó láncszemre a portugál edző a hétvégi Norwich elleni halvány 0-0 után.

A legnagyobb esély az Atlético Madriddal BL-döntőbe jutó –éppen a Chelsea-t búcsúztató – Diego Costa megszerzésére van. A hírek szerint könnyen elképzelhető – némi plusz anyagi ráfordítással – Torres és Costa klubcseréje.

Így a Chelsea-ben régi önmagát és formáját meg sem közelítő Torres talán újra gólerős lehetne, Diego Costa pedig kipróbálhatná magát egy másik bajnokságban. Kérdés, a brazil mennyire akar továbbállni a jelenleg nagyon egyben lévő “matracosoktól”.

Mindeközben Enrique Cerezo a madridi klub elnöke állítja, nem érkezett ajánlat a szezonban eddig 36 gólt szerző Costáért, egyúttal jelezte, nem foglalkoznak még a nyári átigazolási időszakkal.

„Három nagyon fontos meccsünk van még hátra, és nincs még itt az ideje, hogy az igazolásokról beszéljünk. Diego Costát 18 éves korában igazoltuk le, még majdnem gyerek volt, és senki nem gondolta volna, hogy eljut odáig, ahol most tart. Ha az a kérdés, hogy van-e egyezség Costával kapcsolatban, akkor mi nem hallottunk semmiről. Chelsea? Később majd beszélünk erről, de annyit elmondhatok, hogy nincs semmi hivatalos ajánlat egyetlen játékosunkért sem” – reagált az elnök a Costa távozását firtató újságírói kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik