Foci

Klubok, melyek úgy jártak, mint a Barca

barcelona-atletico madrid (barcelona, atlético madrid, )
barcelona-atletico madrid (barcelona, atlético madrid, )

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Barcelonának az átigazolásokból való szerdai, egyéves kizárása előtt is büntetett már meg hasonló vétséget elkövető klubokat.

Az FC Nantes tavaly februárban szintén egyéves kizárást kapott Ismael Bangoura szerződtetése miatt. A nyolcszoros francia bajnok ugyanis 2012 januárjában arra ösztönözte a guineai csatárt, hogy hagyja el a dubaji al-Naszrt. A Nantes mellékbüntetésként 4,5 millió eurós kompenzációt fizetett az al-Naszrnak, Bangoura pedig négy hónapig nem léphetett pályára.

Fotó: Europress fotóügynökség

A Chelsea 2009-ben ugyancsak egy évig nem lehetett jelen az átigazolási piacon, mivel lens-i szerződésének felbontására bátorította Gael Kakutát. A francia utánpótláskorú játékos négy hónapos eltiltást kapott, a londoni egyesület pedig 780 ezer euró kártérítést és 130 ezer euró “edzésdíjat” fizetett a Lens-nak.

Hasonlóan járt az FC Sion is: a svájci klub egy évig nem igazolhatott új futballistát, mert 2008-ban szerződésszegésre bíztatta az egyiptomi kapust, Esszam al-Hadarit. A hosszadalmas jogi vita végén ráadásul a Siont 2011-ben kizárták az Európa Ligából, a svájci szövetség pedig 36 pontos levonással sújtotta a csapatot a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik