Foci

Mindhárom pontot Újpesten hagyta a Diósgyőr

Újpest FC (újpest fc, )
Újpest FC (újpest fc, )

Bár a tabella alapján nem számított csúcsmeccsnek az Újpest-Diósgyőr összecsapás, a lilák mégis felszívták magukat és 2-0-ra verték az ötödik helyen álló DVTK-t az NB1 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A hét elején az sem volt biztos, hogy az Újpest-Diósgyőr mérkőzést megrendezik a fővárosiak nehéz helyzete miatt. A hazai játékosok viszont készültek és meg is lett az eredménye, hiszen már a 8. percben megszerezték a vezetést Bavon Tshibuabua találatával, aki a kapufáról kipattanó labdát terelte a hálóba.

A lila-fehér alakulat nem fogta vissza a lendületet és a 19. percben már két góllal vezettek a miskolci csapat ellen. A vendégek kapusa buktatta Kabát Pétert, aki előbb kiharcolta, majd értékesítette a megítélt büntetőt. A hazai csapat megnyugtató előny birtokában mehetett a pihenőre, míg a borsodi együttesnek volt mit átbeszélni a szünetben.

Fotó: MTI

Tomislav Sivic tanítványai azonban nem tudtak változtatni az eredményen és a második játékrészben is az Újpest akarata érvényesült, ami több helyzetben is megnyilvánult. Legnagyobb lehetőségük a lefújás előtt adódott, amikor az első gólt szerző Tshibuabua közelről találta el a felső kapufát.

A harmadik gól nem jött össze az Újpestnek, de így sem szomorkodhatnak, hiszen sikerült legyőzni a mérkőzés esélyesének számító Diósgyőrt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Vad II

Újpest: Dmitrovic – Nagy J., Litauszki, Heris, Balogh B. – Sankovic, Stanisavljevic (Suljic, 27.), Kabát (Lázár, 84.), Vasiljevic, Kosovic (Proesmans, 71.) – Tshibuabua

Diósgyőr: Rajic – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Gohér (Music, a szünetben) – Kostic, Elek, Nikházi (Marjanovic, a szünetben), Gosztonyi – Grumic (Bacsa, 64.), Futács

gólszerzők: Tschibuabua (8.), Kabát (19., 11-esből)
sárga lap: Kostic (12.), Rajic (18.), Futács (70.)
piros lap: Futács (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik