Foci

Hat gólt mért ősi riválisára a Chelsea

chelsea (chelsea)
chelsea (chelsea)

José Mourinho alakulata 6-0-ra győzte le az Arsenalt a Premier League 31. fordulójának nyitómeccsén.

Ahogyan azt az Ágyúsok szurkolói már szinte megszokhatták, egy újabb bajnoki rangadót kezdett förtelmesen Arséne Wenger csapata. A házigazda Kékek a hetedik percben már 2-0-ra vezettek, előbb Eto’o, majd Schürrle volt eredményes.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az első negyed óra végén talán az egész szezon legérdekesebb bírói döntésének lehettek szemtanúi a lelátón ülő drukkerek. Hazard kapuralövésénél Oxlade-Chamberlain kézzel ért a labdába a gólvonalon, Andre Marriner kis hezitálást követően büntetőt ítélt, azonban Gibbset állította ki. Oxlade ezt követően odament a játékvezetőhöz, tudatta vele hogy ő volt az elkövető, Marriner viszont meggyőzhetetlen volt. A büntető jogossága vitathatatlan volt, Hazard értékesítette.

A félidőre 4-0-s előnnyel vonulhatott a Chelsea, miután a hajrában még Oscar is betalált. A második játékrészben kicsit visszavett a tempóból a hazai gárda, ugyanakkor a tíz emberrel játszó Arsenal nemhogy szépíteni nem tudott, még kettőt kapott, Oscar mellett Salah volt eredményes öt perc eltéréssel.

A három pont megszerzésével a Chelsea-nek immára hét pont az előnye városi riválisuk előtt a tabella élén, igaz, az Ágyúsok pedig tulajdonképpen lemondhatnak a bajnokság megnyeréséről.

José Mourinho egyszersmind megtartotta bajnoki veretlenségét a Stamford Bridge-en, ahol immáron 76 Premier League-mérkőzésen nem talált legyőzőre az általa irányított gárda.

Eredmény – Premier League, 31. forduló

Chelsea-Arsenal 6-0 (4-0)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik