Foci

Három ponttal gazdagabb a Haladás

labdarúgás, foci (labdarúgás, foci)
labdarúgás, foci (labdarúgás, foci)

A Szomnbathelyi Haladás 1-0-ra győzött hazai környezetben a Kecskemét ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójának nyitómeccsén.

Egyik csapat sem remekelt az előző fordulóban: a Haladás a Debrecen vendégeként kapott ki, míg a Kecskemét hazai pályán játszott döntetlent a Diósgyőrrel. Ezúttal mindkét fél a győzelmet tűzte ki célul.

A csapatok fegyelmezetten játszottak az első játékrészben, a KTE kontrákra rendezkedett be, a hazaiak pedig nyomás alá próbálták helyezni ellenfelüket, gól azonban nem született 45 percnyi játék után.

A második félidő elején óriási ziccert hibázott a kecskeméti alakulat, Eninful lőtt a kapu mellé, ez pedig hamar meg is bosszulta magát, hisz az 55. percben Karan hibáját követően Radó indult meg, majd passzolt Gyurján elé, aki 15 méterről tüzelt a kapuba.

A találkozó hátralévő részében továbbra is mezőnyfölényben focizott a vendéglátó, s bár a Kecskemétnek az utolsó percekben esélye nyílt az egyenlítésre, mikor Pavicevic fejesét Rózsa hárította két perccel a találkozó vége előtt, az eredmény nem változott, három pontot gyűjtött a fordulóban a Szombathely.

Eredmény – OTP Bank Liga, 20. forduló

Szombathelyi Haladás – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (0-0)
Szombathely, 2320 néző, v.: Becséri

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Bosnjak – Németh M. (Gyurján, a szünetben), Simon Á., Nagy I. G., Iszlai (Medgyes, a szünetben), Halmosi – Radó (Tóth P., 90.)

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: Poleksic – Forró, Karan, Varga R., Farkas A. – Balázs Zs., Eninful, Szalai D. (Pekár, a szünetben), Nagy P. (Patvaros, a szünetben), Szécsi – Bebeto (Pavicevic, 63.)

gólszerző: Gyurján (55.)

sárga lap: Simon Á. (19.), Halmosi (72.), Guzmics (86.), illetve Karan (18.), Szalai D. (31.), Forró (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik