Foci

Magyarországra jön a Barca!

Az FC Barcelona labdarúgócsapata is részt vesz augusztusban a Ferencváros új stadionjában sorra kerülő Kocsis Sándor-emléktornán - jelentette be Kű Lajos szervező.

A korábbi válogatott futballista ismertette az esemény életre hívásának okát és további résztvevőit is a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

“Az Aranycsapat alapítvány elnökeként Kocsis Sándor-emléktornát szervezek halálának 35., születésének 85. évfordulójára. Szeretném, ha 2014 valóságos Kocsis Sándor-emlékév lenne a magyar futballban. Az emléktornán pedig itt lesz egykori csapata, a Barcelona is a Ferencváros, a Honvéd és a Puskás Akadémia gárdái mellett.” – mondta Kű Lajos.

Kocsis Sándor tagja volt az 1952-es helsinki olimpián aranyérmes és a két évvel későbbi világbajnokságon második csapatnak, utóbbin, éppen hatvan éve a vb gólkirálya lett. Az nso úgy tudja, a katalánok az U18-as csapattal jönnek, így minden bizonnyal utánpótlás tornáról van szó.

Ezek a srácok most épp az ifjúsági Bajnokok Ligájában menetelnek. Nem ügyetlenek, sőt!

Kocsis, a labdazseni

Ezekért a zseniális gólokért szeretik és tisztelik a mai napig Kocsis Sándort, ezért érzi fontosnak minden volt csapata, hogy részt vegyen a tiszteletére rendezett tornán.

Kocsist 2012-ben temették újra a fővárosi Szent István-bazilika altemplomában, ahol Puskás Öcsi is nyugszik.

Ajánlott videó