Foci

A Barca és a Real vetekszik a magyar focistáért

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Tajti Mátyás a napokban a Real Madrid korosztályos csapatánál edz. A Puskás Akadémia fiatalja decemberben a Barcelonánál töltött el egy hetet tesztelésen. A legrangosabb európai csapatok versengenek a tehetség játékengedélyéért.

Tajti Mátyást tavaly szeptemberben a rangos constantai, Hagi Akadémia szervezte Kelet Csillagai Kupán az utánpótlástorna legjobb játékosának választották. A 15 és fél éves magyar itt hívta fel magára a figyelmet, három hónappal később már a katalánok edzőtáborában találta magát – írja a pfla.hu.

Talán hihetetlen, de Tajti olyan jól muzsikált a spanyol együttesnél, hogy a klub máris felvette a kapcsolatot a Puskás Akadémiával és három éves szerződést kínált a fiatalnak.

Fotó: pfla.hu

És ezzel még nem ért véget az álomszerű képek sora Tajti életében: Alberto Morigono, a nagy konkurens Real Madrid utánpótlás igazgatója is próbajátékra hívta őt, ezért jelenleg is a spanyol fővárosban tartózkodik. Tajti Mátyás hétfőn és kedden az U16-os, szerdán az U17-es csapat edzésén vett részt, vasárnap tér haza Magyarországra.

Tajti József szakmai igazgató, Mátyás édesapja nem kívánta kommentálni fia barcelonai teljesítményét, annyit azonban elárult, hogy mivel a FIFA csak 16 éves kortól engedélyezi a nemzetközi átigazolásokat, így Mátyás 2014 nyaráig biztosan a Puskás Akadémiánál készül majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik