Foci

A Juventus legyőzte az AS Romát

Arturo Vidal (arturo vidal, )
Arturo Vidal (arturo vidal, )

A bajnokságban eddig veretlen Roma labdarúgócsapata kilenc emberrel fejezte be a Juventus ellen 3-0-ra elbukott rangadót a Serie A 18. fordulójában.


Arturo Vidal nyitotta a gólok sorát
Fotó: AFP

A Juventus eléggé elkapta a fonalat a bajnokságban, a Fiorentina elleni, októberi vereség óta zsinórban kilenc meccset nyert meg a csapat. A vasárnap esti ellenfél a veretlen Roma volt, amely ötpontos hátrányból várta a rangadót. Az első félidőben a Farkasok játszottak jobban, több gólszerzési lehetőségük is akadt, mégis a Juventus vonulhatott előnnyel a félidőre, miután Carlos Tévez zseniális passza után Arturo Vidal megszerezte a vezetést a 17. percben.

A második félidő is jól indult a hazaiak számára, egy szélről elvégzett szabadrúgást Andrea Pirlo tekert középre, Leonardo Bonucci pedig üresen érkezett a hosszún és bevetődve szerzett gólt. Az utolsó negyed órába érve Daniele De Rossit és Leandro Castánt is kiállították két perc alatt – előbbit egy elkésett belépőért, utóbbit kezezés miatt –, a második szabálytalanságért megítélt büntetőt Mirko Vucinic értékesítette. Több esemény már nem történt, 3-0-ra nyert a Juventus és nyolc pontra növelte előnyét a legyőzött Romával szemben.

A játéknap korábbi szakaszában a Fiorentina Rodriguez góljával győzte le a Livornót, a Chievo és a Cagliari összecsapása pedig gólnélküli döntetlennel zárult.

Eredmények – Serie A, 18. forduló

Juventus – AS Roma 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Vidal (17.), Bonucci (48.), Vucinic (77. – 11-esből)
Piros lap: De Rossi (75.), Leandro (77.)

Fiorentina – Livorno 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rodriguez (66.)

Chievo – Cagliari 0-0

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik