Foci

Győzelemmel mutatkozott be Détári

détári lajos (détári lajos, )
détári lajos (détári lajos, )

Az NB III-ban szereplő Felsőtárkány új edzője, a korábbi többszörös világválogatott Détári Lajos 4-2-es győzelemmel debütált a kispadon a Hatvan ellen.

Détári Lajost csütörtökön nevezték ki az együttes élére, pénteken meg is tartotta az első edzését a csapattal. A játékosok állítják, szemléletváltást hozott az új edző Felsőtárkányba, keményen megdolgoztatta őket már az első edzésen is.

„Azt beszéltük a fiúkkal, hogy egy csapat életében az edzőváltás csak az esetek nyolcvan százalékában szokott bejönni, most ez úgy néz ki, bejött. Bátrabbak vagyunk, ez a legfontosabb” – nyilatkozta a meccs után az egyik játékos.

Fotó: Hír24 / Tóth Richárd

Szabad kezet kapott Détári a csapatnál

Szarvas László, a klub titkára szerint Détárit a csapat egyik korábbi alkalmazottja javasolta nekik, mert most úgyis munka nélkül van a korábbi klasszis. Hogy miért csak öt meccsre szól a kinevezés, Szarvas elmondta, Détári akarta így, de ha a télen nem kap jobb ajánlatot máshonnan, minden esély megvan rá, hogy a tavaszi szezont is a hevesi klub élén kezdi, majd hozzátette, szabad kezet adtak Détárinak a csapatnál, szakmai kérdésekbe nem szólnak bele.

„Passzolj, passzolj!”

A mérkőzés alatt Döme egy másodpercre sem ült le, folyamatosan beszélt játékosaihoz. „Játsszál, passzolj” – hangzott a taktikai utasítás támadás kezdetén, ami jelzi, hogy sokpasszos támadófutballt vár a csapattól az új mester.

A kilencven perc során végig a Felsőtárkány irányított, a Hatvan csak kontrákból tudott veszélyt kialakítani a hazai kapu előtt.

Fotó: Hír24 / Tóth Richárd

„Hiányzott a futball”

A mérkőzés lefújását követően sikerült beszélnünk a győztes szakvezetővel. Kérdésünkre, hogy miért vállalta el egy harmadosztályú csapat irányítását, Détári elmondta, hiányzott neki a munka, a futball. „Itt pedig egy olyan helyre kerültem, ahol minden körülmény adott ahhoz, hogy eredményes munkát tudjunk végezni.”

Azt azonban nem tudta megmondani, hogyan tovább az ötmeccses megbízatás után. „Még azt se tudom, holnap mi lesz, egy edzőnek mindig csak a következő meccsre szabad koncentrálnia. Nem a jövőbe bámulnia és ábrándoznia, hanem edzéseket tartani, dolgozni.”

„Minden csapat a támadófutballt próbálja erőltetni, nekünk pedig vannak olyan játékosaink, akik alkalmasak erre. A meccs alatt elkövettünk két hibát védekezésben, ebből kaptunk két gólt, ezt is ki kell javítanunk” – vallott edzői felfogásáról.

Miután a tízedik helyen álló tárkányiak, a szurkolók szavaival élve átléptek a második helyezett Hatvanon, Détári is optimistán nyilatkozott az előtte álló négy mérkőzésről. „Azért dolgozunk, hogy minél több pontot szerezzünk a hátralévő mérkőzéseken, erre pedig minden esélyünk meg is van.”

Az interjú után Détári széles mosollyal nyugtázta, hogy volt csapata, a Ferencváros is nyert.

A szurkolók a meccs után még hosszú percekig éltették a csapatot. „Egy megváltó érkezett hozzánk, ez már az első meccs után látszik, reméljük, marad a tavaszra is és újra bajnokok lehetünk. De az se lenne baj, ha beállna játszani is” – értékelt az egy hazai szurkoló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik