Foci

Salgótarjánban szól a „Kovács Zoli lőj egy gólt”

kovács zoltán (kovács zoltán)
kovács zoltán (kovács zoltán)

Az Újpest egykori ikonja, a húszszoros magyar válogatott Kovács Zoltán mind a mellett, hogy Diósgyőrben végzi sportigazgatói teendőit, az SBTC megyei I. osztályú labdarúgócsapatában futballozik.

40 esztendős is elmúlt már, de elmondása szerint hiányzott neki a nagypályás foci. A támadó múlt hét végén, a Nőtincs elleni 2-0-ra megnyert idegenbeli bajnokin mutatkozott be új együttesében, s bár gólt nem szerzett, a második találatot ő készítette elő.

„Barátaim – Tamási Zoltán vezetőedző és Sólyom Sándor klubtulajdonos – hívására érkeztem Salgótarjánba. Ugyan minden meccsen nem léphetek pályára, hisz a Diósgyőr sportigazgatójaként a miskolciak találkozóin ott kell lennem, de segítek, ha van rá módom” – beszélt Kovács Zoltán a Sport24 megkeresésére.

Újra pályán Kovács Zoli
Fotó: sbtc.hu

Az SBTC kerete igen fiatal játékosokból tevődik össze, sokan még az általános iskola padjait koptatták, mikor a televízióban figyelhették Kovács Zoli játékát. A támadó úgy érzi, nagy örömmel fogadták őt a csapattársak.

„Korrektül vártak engem a fiúk, láttam a boldogságot a szemükben, ráadásul megtartották nekem a 10-es mezt” – folytatta a támadó, majd hozzátette, nincs kétsége afelől, hogy a bajnoki tabellán az éllovas mögött jelenleg ötpontos lemaradással álló gárda a szezon végén a feljutást ünnepelheti. „Nem megyei I. osztályú, de nem is NB III-as szintű edzésmunka folyik a csapatnál, mi több, a fiatal játékosok igen tehetségesek, nagy jövő előtt állnak.”

Mikor arról kérdeztük az újpesti legendát, hogy lát-e arra esélyt, hogy a nagy múlttal és nívóval rendelkező „Stécé” újra az NB II-be, esetleg az élvonalba juthat-e a következő évtizedben, habozás nélkül azt felelte: igen.

„Sólyom Sándor pontosan ezért jött a klubhoz. Szeretné visszatenni a futballtérképre Salgótarjánt, és ez sikerülni fog neki.”

Videó – Kovács Zoli gólpassza 5:01-től

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik