Foci

Öngóllal nyert a United, az EL-ben köthet ki a Juve

juventus (juventus)
juventus (juventus)

A Bajnokok Ligája csoportkör harmadik fordulójában egygólos összecsapáson győzte le a Real Sociedadot David Moyes csapata az Old Traffordon. A Juventus a Real Madrid otthonában szenvedett vereséget, a zebrák majd egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztak.

Ahogy ebben a BL-szezonban már megszokhattuk, minden meccsen könnyen borulhat a papírforma, és minden egyes mérkőzés hatalmas izgalmakat tartogathat.

Így volt ez szerda este is.

Így örült az öngólnak a manchesteri támadósor
Fotó: AFP

Fantasztikus Ibra, a Bayern is hengerelt

Az A jelű négyesben a hazája bajnokságában botladozó Manchester United az eddig pont nélkül álló Real Sociedadot látta vendégül. A vörös ördögök már a második minutumban előnybe kerültek egy – számukra – szerencsésnek mondható öngólnak köszönhetően. Több találat nem született, bár a meccs krónikájához hozzátartozik, hogy mindkét fél előtt adódtak hatalmas lehetőségek. Talán mondhatjuk,  hogy az elmúlt hetek formájából kiindulva a United fanatikusai ennek a szerény győzelemnek is örültek.

A kvartett másik meccsén a Leverkusen az ukrán Sahtar Donyeck együttese ellen lépett pályára Németországban. A fordulót megelőzően veretlen vendég gárda ezúttal hatalmas zakóba szaladt bele, négyet rámolt kapujukba a Bayer, ezzel helyet is cserélt a tabellán a két együttes, de még egyiküknek sem biztos a helyük a kieséses szakaszban.

Bajban a Juve
Fotó: AFP

A B csoport – és egyben a játéknap – slágermeccsén a Real Madrid és a Juventus találkozott a Bernabéuban. Az első félidőben nem lehetett ok a panaszra nézői szemmel. Ronaldo már a negyedik minutumban eredményes volt, s bár Llorente a félidő felénél egalizált, a portugál klasszis még a szünet előtt ismét betalált – ezúttal büntetőből.

A második 45 perc legelején a játékvezető vitatható körülmények között kiállította Chiellinit, miután szándékosnak minősítette könyöklését Ronaldo irányába. Ezzel tulajdonképpen megpecsételődött az olaszok sorsa, a királyi gárda ráült az eredményre, a Juventus nem tudott mit kezdeni az emberhátránnyal, a végeredmény pedig 2-1 maradt.

A vereséggel továbbra is két ponttal szerénykedik a Juventus, s könnyen lehet, hogy innentől nem fér bele egy hiba sem a torinói csapatnak, ha a BL-ben szeretnék folytatni.

A Galatasaray a Juve elleni bravúros döntetlent követően a Köbenhavn ellen megszerezte első győzelmét. A török csapat már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, s hiába a koppenhágaiak hajrában esett szépítőgólja, a három pontot teljesen megérdemelten szerezték meg Drogbáék.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport

Bayer Leverkusen (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Kießling (22., 72.), Rolfes (50.), Sam (57.)

Manchester United (angol)-Real Sociedad (spanyol) 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Martinez (2. – öngól)

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (2-1)
Gólszerzők:
Ronaldo (4., 29. – a másodikat büntetőből) illetve Llorente (22.)

Galatasaray (török)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-0)
Gólszerzők:
Melo (10.), Sneijder (38.), Drogba (45+1.) illetve Claudemir (88.)

Videó – A United potyagólja


Manchester United Vs Real Sociedad 1-0 23/10/2013 by niv131

Videó – A Real-Juve gólösszefoglalója


Real Madrid 2-1 Juventus by DeporVito

Ajánlott videó

Olvasói sztorik