Foci

Izland pótselejtez, elszálltak a szerencsétlen dánok

bulgária dánia (bulgária, dánia)
bulgária dánia (bulgária, dánia)

A világbajnoki-selejtezők B és E csoportjában is eldőlt, hogy a biztos továbbjutók mellett ki reménykedhet még a brazíliai szereplésben.

Késő délután eldőlt, hogy Bosznia-Hercegovina és Oroszország is kvalifikálta magát a 2014-es vb-re, így Portugália és Görögország ráadásra kényszerül a selejtezősorozatot követően.

Izlandnak összejött, ami nekünk nem
Fotó: AFP

A B jelű hatosban Dánia mellett Csehország állt harcban a második hely megszerzéséért, miután az olaszok a fordulót megelőzően bebiztosították elsőségüket. A dánok hazai pályán – a papírformának megfelelően – 6-0-ra verte Máltát, így a csehek Bulgáriában aratott győzelmétől függetlenül egy ponttal a rivális előtt végeztek. Ugyanakkor ez szerencsétlenségükre még mindig kevésnek bizonyult a pótselejtezőhöz, hisz a kilenc második helyzett nemzeti tizenegyből csak a legjobb nyolc folytathatja a rájátszásban, s közülük a tíz pontot szerző dánok bizonyultak a leggyengébbnek.

Az E csoportban szintén két válogatott pályázott a pótselejtezőre. Izland pontelőnnyel várta az utolsó kört Szlovénia előtt, akik épp a csoportelső Svájc otthonába látogattak, s egygólos meccsen szenvedtek vereséget, így a végelszámolásnál az sem számított, hogy az északi ország válogatottja csak döntetlent ért el Norvégiában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ANDORRA ELLENI TALÁLKOZÓJÁRÓL ÉS CSOPORTUNK ALAKULÁSÁRÓL IDE KATTINTVA OLVASHATSZ!

Eredmények – világbajnoki selejtezők, 10. forduló

B csoport
Bulgária – Csehország 0-1 (0-0)
Dánia – Málta 6-0 (4-0)
Olaszország-Örményország 2-2 (1-1)

E csoport
Ciprus – Albánia 0-0
Norvégia – Izland 1-1 (0-0)
Svájc – Szlovénia 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik