Foci

Nem élné túl a szívműtétet Adams

Akeem Adams (Akeem Adams)
Akeem Adams (Akeem Adams)

Továbbra is válságos az állapota Akeem Adamsnek, a Ferencváros trinidadi labdarúgójának.

A Fradi hátvédje több mint két hete, szeptember 25-én kapott szívinfarktust budapesti otthonában. Azóta mélyaltatásban tartják az orvosok, keringését pedig műszív tartja fenn. Az izomzat elhalása miatt hétfőn amputálni kellett a bal lábát. A fiatal sportoló életét egy szívátültetés menthetné meg, ám ilyen állapotban nem biztos, hogy túlélné a komplikált műtétet.

A játékost családja mellett a klub is támogatja: dedikált pólókra lehet licitálni, és támogatói jegyekkel is lehet adakozni Adams javára.

Nem javultak Adams esélyei
Fotó: MTI

“A súlyos infarktus következtében sokszervi elégtelenség lépett fel Adamsnél, azaz több szerve is súlyosan károsodott, ezek állapotának a javítása most a fő feladat, illetve, hogy sikerüljön a játékost úgymond elvinni a szükséges operációig” – beszélt dr. Szelid Zsolt (40), a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, a Ferencváros orvosi stábjának tagja a blikk.hu-nak, majd hozzátette, keringése egyelőre fenntartható a műszívvel.

Az amputációt nem lehetett elkerülni, a szívátültetés opciója viszont egyre közelebb kerül a játékoshoz. A kardiológus elmondta, hogy amíg nem teljesen fertőzésmentesek és működőképesek a szervei, addig szóba sem jöhet a transzplantáció.

“Azt kell látni, hogy az amputációról is azért született döntés, mert a futballista életéért küzdő orvoscsoport tagjai úgy látják, van esélye Adamsnek. Szükséges volt a beavatkozás, hogy kezelésében tovább lehessen lépni, de Adams állapota sajnos változatlanul nagyon súlyos” – fejezte be az orvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik