Foci

FTC-UTE: az edzők is készen állnak a derbire

Ricardo Moniz (ricardo moniz, )
Ricardo Moniz (ricardo moniz, )

A riválisok csatáját mind a zöld-fehérek mind pedig az újpestiek izgatottan várják.

Több mint húsz ezren tekintik majd meg a Puskás Ferenc Stadionban a Ferencváros-Újpest találkozót. A csapatok és a szurkolók is napok óta készülnek a szezon egyik legfontosabb összecsapására, az együttesek menedzserei pedig magabiztosan nyilatkoztak a mérkőzést megelőzően.

Moniz szerint tanítványai motiváltak
Fotó: MTI

„Igen, csakúgy, mint az előző szezonban, ezúttal is nagyon készülnek a játékosok a derbire. Emlékszünk a legutóbbi, felejthetetlen mérkőzésünkre, amikor egy kis szerencsével ugyan, de az utolsó másodpercben kicsikartuk a győzelmet. Az volt az első derbim, ami rendkívül nagy hatással volt rám. Mindenki tisztában van a találkozó fontosságával, de nem vagyunk idegesek. Természetesen nagyon motiváltak a futballistáim, hiszen ha sikerült nyerni, akár feljebb is léphetünk a tabellán. Az első hely közelsége, valamint a derbi olyan párosítás, hogy jelenleg mindent ez jelent a számunkra. Az óriási létszámban ott lévő szurkolóink is sikert akarnak látni. Nagy szükségünk van a drukkereinkre, akik hatalmas erőt adhatnak nekünk. Nyernünk kell, mert többé már nem akarunk lekerülni a dobogóról” – beszélt a fradi.hu-nak Ricardo Moniz, az FTC szakvezetője.

Kozma elmondta: mindenki koncentrál a derbire
Fotó: ujpestfc.hu

„A derbiknek az az egyik ismérve, hogy helyezéstől és formától függetlenül bármi megtörténhet ezen a mérkőzésen. Annak nagyon örülünk, hogy sok néző lesz a lelátókon, köztük nagyon sok újpestivel, így a hangulat már garantált – ez a játékosoknak is sok plusz erőt adhat, ebből pedig nagyon jó mérkőzés kerekedhet ki. A csapatunk felkészült, mindenki nagyon koncentrált volt az edzéseken, bízunk benne, hogy ezt a mérkőzésre is átviszik a játékosaink, mert minden kis hibának jelentősége lesz a találkozón. Játékosként vannak szebb és rosszabb emlékeim is a derbikről, persze inkább a szép dolgok maradtak meg, például az, amikor egy kettős rangadón az én gólommal nyertünk 1-0-ra. Bízunk benne, hogy játékosainknak is sikerül majd átélniük ezt a csodálatos érzést. Emellett jó lesz újra megtapasztalni csodálatos szurkolótáborunk erejét, segítségét is, amely már játékoskoromban is annyiszor átsegített minket a mérkőzések nehéz pillanatain” – olvasható az ujpestfc.hu-n Kozma István újpesti vezetőedző nyilatkozata.

A meccs – amit oldalunk élőben közvetít – 16 óra 30 perckor veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik