Foci

Győzött és az élre ugrott a Vidi

videoton(960x640)(1).jpg (videoton, )
videoton(960x640)(1).jpg (videoton, )

Hazai környezetben az MTK ellen nyert 2-0-ra a fehérvári csapat az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

A székesfehérvári alakulat ezzel továbbra is veretlen a szezonban, győzelmével pedig a tabella élére állt. A fővárosi kék-fehéreket az újonc Mezőkövesd első fordulós legyőzését követően nem nyertek mérkőzést.

A forduló zárómérkőzésén egy győzelem esetén a Videoton FC a tabella élére léphetett volna, így nem csoda, hogy az MTK Budapest biztonságos játékra rendezkedett be Székesfehérvárott. Az első félidőben a hazaiak domináltak, főleg középen próbálták megbontani az MTK védelmét, ami többször sikerült is, ám Kovács és Nikolics sem találta el a kaput. A fővárosiak csak ritkán fejlődtek fel a hazai tizenhatosig, azonban a játékrész egyik legnagyobb helyzete mégis Ladányi előtt adódott, 6 méterről leadott lövését védte Calatayud. A hajrában aztán a Videoton kétgólos előnyre tett szert, Kálnoki Kis öngólja megzavarta az MTK-t, amit Nikolics használt ki.

A második félidőben is a fehérváriak irányítottak. Az MTK kétgólos hátrányban sem nyílt ki, szervezetten futballozott, sőt, Ladányi révén kapufáig is eljutott. Garami József támadókkal frissített, míg a Videoton a középpályán variált, de a játék képe nem változott. A tavalyi ezüstérmes “félgőzzel” is magabiztos győzelmet aratott, s így listavezetőként utazhat majd Debrecenbe.

Eredmény OTP Bank Liga, 6. forduló

Videoton FC-MTK Budapest 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Kálnoki Kis (40., öngól), Nikolics (42.) sárga lap: Vinicius (37.), Szolnoki (41.) ill. Nagy T. (27.), Kálnoki Kis (62.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira – Vitor Gomes, Sándor Gy. (Tóth B., 58.) – Kovács I. (Nildo, 65.), Kleinheisler, Álvarez (Oliveira, 74.) – Nikolics. Vezetőedző: José Gomes

MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Batik, Vass P. (Bese, 54.) – Pölöskei Zs., Kanta J., Ladányi- Horváth P. (Pál A., 71.). Vezetőedző: Garami József

Első helyen a Videoton

Győzelmével tovább javította a fehérvirái csapat a klub történetének legjobb rajtját és tabella élére állt. A Debrecen a Pécs vendégeként elszenvedte első vereségét a szezonban, így elvesztette első helyét, és előnye mindössze egy pont a Kecskemétet legyőző Ferencvárossal szemben. Szombaton a bajnoki címvédő Győr a Paks ellen ebben az idényben először gyűjtötte be a három pontot.

Eredmények – OTP Bank Liga, 6. forduló

PMFC-Matias – DVSC-TEVA 2-1
Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd 0-4
Videoton FC-MTK Budapest 2-0

szombaton játszották:
Győri ETO FC-MVM Paks 2-0
Ferencváros – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0
Mezőkövesd-Puskás Akadémia 3-1
Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-0

pénteken játszották:
Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa Termál FC 3-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik