Foci

Az évszázad edzője ellen készül Szalai Ádám

Szalai-Adam(960x640).jpg (szalai ádám, )
Szalai-Adam(960x640).jpg (szalai ádám, )

A Schalke szerda este Bajnokok Ligája playoff mérkőzésen hazai pályán fogadja a PAOK Szaloniki csapatát. Szalai Ádám először léphet pályára BL-ben, ráadásul ellenfelüket pont a német klubnál az "évszázad edzőjének" kikiálltott Huub Stevens irányítja.

Megsérült a holland Klaas-Jan Huntelaar, adott a lehetőség a Szalai Ádám számára. Magyar szempontból röviden így lehet összegezni a szerda esti Schalke 04 – PAOK Szaloniki BL playoff meccset. A Kicker német sportlap, korántsem magyar szempontból, sokkal inkább szakmai szemüvegen keresztül vizsgálta ebből az aspektusból a kérdést és igencsak hízelgő megállapításokat tett a magyar válogatott játékossal kapcsolatban.

Két okból mindenképpen feszült a helyzet Stuttgartban. Egyrészt a fent említett sérülés miatt. Klaas-Jan Huntelaar 2010-es érkezése óta 50 gólt rúgott, ami amellett, hogy nem rossz mutató, sérülése mégiscsak jelentős veszteségnek tűnik arrafelé. A kicker erre mondja, hogy Szalai megfelelő megoldás lehet. Nyilván ezért nyilatkozott ő a Schalke honlapján a meccset megelőzően.

Másrészt a BL 32-es táblára jutás úgy kell a német csapatnak, mint egy falat kenyér – persze kinek nem? -, hiszen euró milliók múlnak rajta. A Veltins Arena 61 ezer néző befogadására képes , így a televíziós jogdíjakból, és egyéb reklámokból befolyó összeget nem is számolva, csak jegybevételből cirka 7 millió euró, 2,1 milliárd forint bevétel várható.


Szalai Ádám nem ijedős gyerek, reméljük él a lehetőséggel és újra bizonyít
Forrás: schalke14-de

Úgyhogy , ha Szalai eredményesen játszik élete első két BL meccsén, úgy akár meg is keresheti 8 millió eurós vételárát.

Mindezek tetejébe a Schalke ellenfelét jelenleg pont az a Huub Stevens irányítja, akit Gelsenkirchenben 1999-ben a szurkolók az “évszázad edzőjének” választottak, hiszen irányításával nyerte a csapat mindmáig egyetlen nemzetközi kupagyőzelmét (1997, UEFA Kupa).

Pikáns meccs lesz.

Bajnokok Ligája playoff, szerdai játéknap programja:

Schalke – PAOK Saloniki
Dinamo Zagreb – Austria Wien
Fenerbahce – Arsenal
Ludogorets Razgrad – Basel
Steaua Bukarest – Legia Varsó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik