Foci

Szalai főszereplő lehet szerda este

Szalai Ádám (szalai ádám, )
Szalai Ádám (szalai ádám, )

Nem kezdte jól a német labdarúgó-bajnokságot Szalai Ádám csapata, az FC Schalke 04, ugyanakkor a gelsenkirchenieknek szerdán már a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell bizonyítaniuk.

Fotó: schalke04.de

“Nem úgy sikerült a legutóbbi mérkőzésünk, ahogyan azt elterveztük, de már csak a PAOK elleni találkozóra összpontosítunk, ahol lehetőségünk van a javításra” – olvasható a klub honlapján a Szalaival készült terjedelmes interjúban.

A legutóbbi szezonban bronzérmes Schalke a Bundesliga első fordulójában hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott a Hamburggal – itt Szalai pontot érő gólt szerzett -, majd szombaton nagy meglepetésre 4-0-s vereséget szenvedett a Wolfsburg vendégeként.

Utóbbi találkozón ráadásul részleges térdszalag-szakadást szenvedett a gárda első számú támadója, a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar, akinek várhatóan legalább egy hónapot ki kell hagynia. Ugyanakkor ez megnyithatja az utat a magyar válogatott csatár előtt, aki a két bajnokin csereként állt be.

“Tiszteletlenség lenne a csapattársaimmal szemben azt állítani, hogy biztosan játszani fogok. Készen állok természetesen, minden mérkőzésre százszázalékosan készülök, aztán majd kiderül, hogy pályára lépek-e vagy sem” – nyilatkozta a 25 éves támadó, aki nyáron a Mainztól szerződött Gelsenkirchenbe.

A szerdai BL-selejtezővel kapcsolatban Szalai hozzátette: rendkívül veszélyes ellenfélnek tartja a PAOK együttesét, védekezésben és támadásban is a maximumot kell nyújtaniuk. A párharc visszavágójára augusztus 27-én kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik