Foci

Ikszelt a csehekkel a kétarcú válogatott

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

Egy rossz félidőt egy jó követett, a magyar labdarúgó-válogatott pedig 1-1-es döntetlent játszott Csehországgal.

Felemás meccsen van túl a magyar együttes, amely Csehországgal játszott felkészülési mérkőzést. Az első félidő elején még Bogdánnak kellett egy nagyot védenie, majd egy Kádár löket után joggal reklamáltunk büntetőt, de Howard Webb hajthatatlan volt és továbbot intett. A játékrész közepétől kezdve aztán megállt a tudomány, a csapat teljesítménye visszaesett, Kozák pedig egy közeli lövéssel meg is szerezte a vendégeknek a vezetést (0-1).


Vanczák Vilmos harcolta ki a büntetőt – a képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI

A folytatásban szinte már semmilyen veszélyt nem jelentettünk a vendégek kapujára, jól jött nekünk a szünet. De milyen jól, Egervári Sándor ugyanis a pályára küldte Böde Dánielt és Hajnal Tamást, de nem hozta le Szalai Ádámot, ez pedig jó döntésnek bizonyult, sokkal harapósabb lett a csapat.

Ennek az 57. percben lett meg az eredménye, Vanczák Vilmos – aki a felvonás elején a lécre fejelte a labdát – kiharcolt egy büntetőt, amit a végig nagyon elszántan játszó Dzsudzsák Balázs értékesített (1-1). A folytatásban mind a két csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de az eredmény már nem változott, maradt az 1-1.

A magyar válogatott az első félidőben nem muzsikált valami fényesen, a másodikban már biztatóbb volt a játék. Reméljük Bukarestben utóbbit látjuk viszont a vb-selejtezőn.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Puskás Stadion, Vezeti: Howard Webb (brit)

Magyarország – Csehország 1-1(0-1)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Korcsmár (Guzmics, 70.), Juhász, Kádár – Varga, Pintér (Hajnal, a szünetben) – Koman, Kovács I. (Böde, a szünetben), Dzsudzsák – Szalai (Szabics, 89.) Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Csehország: Drobny – Gebre Selassie, Sivok (Procházka, a szünetben), Suchy, M. Kadlec – Plasil, Darida (Horava, 58.), Husbauer, Jirácek – Kozák (Rabusic, 58.), Vydra (V. Kadlec, 58.) Szövetségi kapitány: Michal Bílek

Gólszerző: Dzsudzsák (57. – 11-esből) illetve Kozák (23.)

Sárga lap: Suchy (50.)

Piros lap:

Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk a mérkőzésről.

90+2. PERC: Vége a meccsnek, maradt az 1-1.

90. PERC: Guzmics fejesét tornázta ki a léc alól Drobny.

89. PERC: Szalai hagyja el a pályát, Szabics kap egy kis játéklehetőséget.

89. PERC: Ugyan most lesen megállították V. Kadlecet – meg Bogdán amúgy is jött -, de figyelnünk kell ezekre a középre erőltetett labdákra.

86. PERC: Dzsudzsák szöktette egy kapáslövéssel a kissrácokat az A szektorban. Öten is mozdultak a labdára. Huhh… A túloldalon Vanek csinált meg magának egy lövőhelyzetet, de szerencsére elment a kapu előtt keresztbe.

85. PERC: Bogdán továbbra is biztos pont a kapuban, most egy közeli lövést védett!

84. PERC: Veszélyes cseh centerezést követően ketten akartak karate mozdulattal gólt szerezni, de csak egymást zavarták – szerencsére.

81. PERC: Szalai egy cselsorozat után Dzsudzsákhoz passzolt, ő jól vette észre Bödét a hosszún, ám a Fradi támadója talán a kelleténél önzetlenebb akart lenni, középre akarta fejelni a labdát, de az a védőt találta el, majd visszapattant Bödére. Kirúgás.

80. PERC: Ígéretes magyar kontra végén Szalai lőtt a blokkba, majd a szöglet után Böde tette ugyanezt.

75. PERC: Koman tette le mellel a labdát Szalai elé, aki egy kissé nyakatekert mozdulattal lőtt kapura. Nem sokat tévedett. Az eddigiek alapján bejöttek a félidei cserék, sokkal veszélyesebb lett a csapat a második félidőben.

73. PERC: Mi marad tki… Guzmics adott pazar ladát Dzsudzsáknak, az átadásnál már csak a szélső labdaátvétele volt szebb, aki ezzel le is rázta védőjét. Hajnalhoz játszott, ő eltörte a labdát de Koman így is duplázhatott, a kapus hatalmasat védett. Ez is szép akció volt.

70. PERC: Guzmics váltja Korcsmárt.

69. PERC: Egy szögletre Bogdán rosszul jött ki, a frissen beállt Vanek próbálta meg ezt kapáslövéssel kihasználni, de az égbe lőtt.

66. PERC: Itt az újabb váltás, Husbauer kocog le, Vanek a helyén.

65. PERC: A tizenhatosuk szélről jöhettek szabadrúgással a csehel, de egy magasan fölé szálló lövés lett az akció vége. A csere óta felélénkült a vendégcsapat.

59. PERC: Kicsit kihagyott a védelmünk, de a kapujából kivetődő Bogdán hatalmasat mentett!

58. PERC: Három cseh csere erre a válasz: Jön Rabusic, Václáv kadlec és Horava.

57. PERC: Egy Vanczák, Koman összjáték végén előbbi harcolt ki büntetőt. Dzsudzsák állt oda a labda mögé, a kapus érezte az irányt, ám a kapufáról bepattant a labda, egyenlítettünk! 1-1!

Egy biztonsági őr kezelte le szépen a labdát, fel is hördült a közönség.

54. PERC: Plasil hagyott ki egy ordítóan nagy helyzetet.

53. PERC: Böde jól szállt be, most kiharcolt egy szögletet. Kár, hogy nem lett belőle semmi.

50. PERC: Suchy szeletelt egy kicsit az oldalvonal mellett, sárga lett a jutalma.

49. PERC: Valami ilyesmit várnánk a csapattól! Szalai egy szép csellel lódult meg, majd Komanhoz játszott, ment a keresztlabda Dzsudzsákhoz, a szélső pedig egy sprint után centikkel lőtt melléa  tizenhatos előteréből. Ez szép támadás volt.

47. PERC: Huhh… Egy szöglet után Vanczák fejelt a lécre. Beakadhatott volna.

46. PERC: Megy a második félidő. Így első blikkre Pintér és Kovács hagyta el a pályát, a helyükre érkezett Böde és Hajnal.

Kijöttek a csapatok az öltözőből, mindjárt folytatódik a meccs.

Böde Dániel már mezben melegít a pályán. És Hajnal Tamás is. Ő egyébként nemrégiben a német másodosztályba igazolt.

45+1. PERC: Csak pár másodperc volt a hosszabbítás. Vége az első félidőnek.

45. PERC: Szalai achillesére tapostak rá, a magyar csatár nagyot üvöltve rogyott le a földre, de szerencsére hamar felpattant.

43. PERC: A pálya utolsó harmadában rendre rosszak a passzaink. Így nehéz lesz a kapuba találni.

Közben egyébként Böde, Elek és Hajnal azok, akik a magyar cserepadról bőszen melegítenek. Nem lennék meglepve, ha a későbbiekben pályára lépnének.

37. PERC: Kár érte… Vargát ütközték le, Webb szabadot ítélte, pedig az aprótermetű középpályás szöktetését csúnyán elnézte a cseh bekk, Szalai kiléphetett volna.

34. PERC: Korcsmár fejelte ki a labdát egy szöglet után, de a cseheknél maradt a játékszer, jött is egy távoli lövés, de Bogdán akrobatikus mozdulattal védett. Szép volt.

32. PERC: Dzsudzsáknak jók ezek a baloldali meglódulásai, ugyan most is beleléptek a passzába, de majdnem megtréfálta a felperdülő labda a kapust. A szöglet után Drobny húzta le a levegőből a labdát.

30. PERC: Vydra tört be a tizenhatoson belülre, de szerencsére a passzt választotta, az pedig rossz volt.

28. PERC: Bogdán tornázott szögletre egy ígéretes cseh próbálkozást, majd a szöglet után Kadlec maradt bántóan üresen, de a kapu torkából melléfejelt. Ezt megköszönhetjük neki.

27. PERC: Szalai volt harcias, meg is tartotta középen a labdát, majd Dzsudzsákhoz jászott, ám rosszul kapta vissza a bgyót, tisztáztak a védők. Kádár hatalmas bedobásáról Szalai maradt le középen.

23. PERC: Jött is a gyors cseh kontra, Vanczák becsúszva még mentett, de Kozákhoz pattant a labda, aki közelről bevarrta a léc alá. 0-1…

22. PERC: Dzsudzsák bolondított meg két védőt, de a középre tett labdájába beleléptek, így az a kapushoz pattant. Pedig micsoda csel volt…

21. PERC: Dzsudzsák teker középre egy szabadrúgást, Szalai jó ütemben érkezett, de a kapu fölé fejelt.

18. PERC: Most két szögletet is rúghattunk, a második volt veszélyesebb: Kovács ívelt középre, Vanczák lefejelte a labdát, Kádár kapásból lőtt, úgy tűnt, hogy az egyik védő kezére pattant a labda, de Webb továbbot intett, Drobny kapus így megszelídítette a labdát.

16. PERC: Kadlec kísérletezett távolról, de mellégurult a labda.

13. PERC: Annak ellenére, hogy esik, szinte teljesen megtelt a lelátó – már ahová be lehet engedni a szurkolókat. Csehországból is jöttek páran.

11. PERC: Vanczákról perdült a labda a kapunk felé, Kozák startolt rá, de mellélőtt. Közben a túloldalon Koman elől mentettek becsúszva a tizenhatoson belül, de tisztán.

Közben a Story TV jóvoltából ITT élőképen lehet nézni a Svájc – Brazília összecsapást.

7. PERC: Bogdán! Három cseh törhetett kapura, de spárgázva védeni tudott a magyar kapus Kozák lapos lökete után! A kontra végén Dzsudzsák kísérletezett, de védett ott is a kapus, majd egy szöglet utáni kísérlet ment centikkel mellé.

4. PERC: Itt az első magyar helyzet, Vanczák ívelt Dzsudzsákhoz, a szélső jobblábas lövésébe beleléptek, de a szögletből semmi nem lett.

1. PERC: Tiszta fehérben a csehe, piros-fehér-zöldben a mieink. A vendégek kezdték az összecsapást. Bogdánnak kellett kivetődnie a labdáért, ezt sikerrel megtette.

0. PERC: Köszöntjük a Kedves olvasóinkat, perceken belül kezdődik a meccs, most vonulnak ki a csapatok a pályára, aztán felcsendülnek a himnuszok és útjára indul a labda.

Előzetes: Szerda este Csehország ellen lép pályára egy felkészülési meccs erejéig az Egervári Sándor szövetségi kapitány vezette magyar labdarúgó-válogatott. Ami az örökmérleget illeti, az felénk billen, eddig 23-szor győztük le őket, 12 döntetlen mellett pedig 11-szer nyert aktuális ellenfelünk.

Legutóbb 2012-ben, az Európa-bajnokság előtt találkozott a két együttes és akkor Dzsudzsák Balázs, valamint a válogatottban akkor debütáló Gyurcsó Ádám találatával 2-1-re nyerni tudtunk Prágában. Más kérdés, hogy míg a mieink ezt követően nyári szünetre mentek, addig a csehek a negyeddöntőig mentek az Eb-n, Cristiano Ronaldo ejtette ki őket egy 79. percben szerzett góllal. Más kávéház.

Egervári Sándor a megszokottól kissé eltérően már délelőtt kihirdette a kezdőcsapatot, amely a Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Juhász, Kádár – Varga, Pintér – Koman, Kovács I., Dzsudzsák – Szalai felállásban fut majd ki a Puskás Ferenc Stadion gyepére a 20 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson. A vendégektől közben a két legnagyobb sztár, a kapus Petr Cech, illetve a fazonszabász Tomas Rosicky is hiányzik, de így is lesznek ismert focisták az együttesben.

A lelátón vélhetően rengetegen lesznek majd, a tegnapi hírek szerint már 16 ezer jegy elkelt elővételben. Nem meglepő, hogy ennyien kíváncsiak a nemzeti együttesre, amelynek ez a főpróbája a románok elleni, szeptemberi rangadó előtt. Ráadásul ha ott nyerünk, akkor valós esélyünk lehet elcsípni a világbajnoki selejtezőcsoport második helyét.

A 20.30-kor kezdődő összecsapásról a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik