Foci

Garancsi: Jövőre bajnokságot kell nyerni!

videoton fc (videoton fc, )
videoton fc (videoton fc, )

A Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosa szerint nem dőlhet hátra az együttes.

A székesfehérvári klub tulajdonosa a Mol Csapat blogjának nyilatkozott a csapatról. Garancsi István elmondta, a koronázó városban hároméves tervekben gondolkodnak, most az egyik ilyen szakasz kétharmadán vannak túl.

“Ahhoz, hogy ezt a hároméves szakaszt sikeresnek ítélhessük, jövőre bajnokságot kell nyernünk. Idén is voltak sikereink, de nem szabad hátradőlnünk. Komoly váltás történt a klub életében, így a második félévtől egy teljesen más szisztéma alapján dolgoztunk”mondta Garancsi, utalva arra, hogy a télen Paulo Sousa családi okokra hivatkozva távozott a Viditől és honfitársa, José Gomes vette át a helyét a kispadon.


Fotó: vidi.hu

“Szeretnénk megvetni a lábunkat az európai mezőnyben. Ez azonban másfajta munkát igényel, mint amit itthon megszoktunk. Nem csak a klub vezetőitől, de a háttéremberektől is. Ebben nagyon jó volt Sousa, de Gomes talán még jobb.”

Garancsi elmondta, megérintette Sousa távozása, de úgy véli, hogy mindig lennie kell egy B-tervnek is. A Videoton esteében az volt a kérdés, hogy magyar vagy külföldi edző vegye át a korábbi klasszis helyét.

“Paulonak perzselt a közelsége. Már játékosként is világsztár volt, egy különleges személyiség. A magyar foci annyira még nem nyitott, hogy hosszabb távon ilyen embereket megértsen. Ugyanakkor nem lenne helytálló összehasonlítani Gomessel, hiszen ő egy egészen másfajta karakter.”

A tulajdonos csalódott lenne, ha nem sikerülne megismételni a tavalyi sikereket (Európa Liga-főtáblára jutott az együttes), de tudja, hogy jelenleg még bravúrnak számít egy magyar együttesnek bejutni egy európai kupasorozat csoportkörébe.

“Kevés a nemzetközi rutinunk. Minden csoportkörbejutás – bárkiről is van szó – komoly bravúr és komoly fegyvertény. Nem kis szerencse kell hozzá és nagyon sok múlik a sorsoláson” – mondta Garancsi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik