Foci

Moniz: A magyar foci ünnepe volt a derbi

ferencváros (ferencváros, ftc, somalia, )
ferencváros (ferencváros, ftc, somalia, )

A zöld-fehérek boldogan, a lila-fehérek dühösen és szomorúan vették tudomásul a 212. derbi végeredményét.

A Ferencváros Somalia 42. és Cukic 93. percben szerzett találatával (Kabát gólja ellenében) 2-1-re legyőzte az Újpestet az Albert Flórián Stadion búcsúmeccsén.

Legalábbis most úgy tűnik, hogy a közbeszerzési eljárás hiánya ellenére nem rendeznek több bajnokit az Üllői úti stadionban. Igaz, erre mérget ne vegyünk, hiszen a Puskás Ferenc Stadiont is elbúcsúztattuk már két alkalommal is, és azóta is ott játszik a válogatott, sőt, a Fradi is ott játszhat, ha éppen mégis elkezdik bontani jelenlegi otthonukat.

A vasárnapi derbit 17 ezer néző előtt rendezték, és ugyan felvezette a meccset a szokásos utcai balhésorozat, a találkozón igazán nagy baj nem történt. Ennek ellenére olyan aktusok is megestek a stadionban (a szögletzászlónál mindkét fél játékosait dobálták, pirotechnikai eszközök is robbantak), amelyek a szabályok szerint milliós büntetéssel “kecsegtetnek” mindkét klub számára – feltéve, ha a szabályt érvényesíti az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

Ami a meccset illeti: a Ferencváros jóval több helyzetet dolgozott ki, így a győzelme megérdemelt, de meg lehet érteni az újpesti szomorúságot is, ugyanis a liláknak volt tartása a Paks elleni 0-6 után.

Ricardo Moniz, a Ferencváros szakvezetője a találkozó után elmondta, nem volt még része ilyen atmoszférában.

Videó – az a bizonyos atomszféra:

A tréner szerint lényegében egy védővel játszott a csapata. Sváb mellett a többiek támadó felfogásúak, elég csak a jobbhátvédként szerepeltetett Somaliára gondolni.

A szakvezető szerint – és ez valóban így látszott – a csereként beálló Leonardo negyedóra alatt bemutatta, hogy más kávéházból érkezett, értéke lehet az NB I.-nek. Moniz szerint a Fradinak helyen van a nemzetközi porondon, és a továbbiakban is az lesz a cél, hogy ezt elérje a csapat.

Marc Leliévre, az Újpest szakvezetője, akit Jos Daerden távozása után ideiglenesen neveztek ki a csapat élére, nagyon dühös volt a meccs után.

Hihetetlennek nevezte a lefújás után azonnal, és később is, hogy egy profi csapat olyan gólt kaphat, mint Cukic bombája. Való igaz, az egész meccsen remeklő Iandoli nagyon rossz helyre fejelte a labdát a 93. percben, a szerb ex-kecskeméti kedvenc pedig büntetett.

A lila-fehérek mestere szerint az Újpest együtt volt, szervezetten játszott, és Jova bravúrja is kellett ahhoz, hogy Vasiljevic fejese után ne vezessen a csapata.

“Együtt veszítünk, és együtt nyerünk” – mondta Leliévre, utalva arra, hogy nem akarja egy ember nyakába varrni a fájó vereséget, és az eredmény ellenére büszke a csapatra.

A Ferencvárosnak azért volt fontos a győzelem, mert a dobogós helyekért küzdő Videoton, Debrecen, Honvéd, MTK nlgyes mindegyike megnyerte soros bajnokiját.

Videó – a találkozó összefoglalója:

Videó – a meccs utáni villámértékelés:

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló:

Ferencváros – Újpest 2-1 (1-0)

Üllői út, 16 500 néző, vezette: Solymosi Péter

Ferencváros: Jova – Somalia, Besic, Gyömbér, Józsi – Sváb, Aborah (Klein, 59.) – Jenner, Cukic (Hakola, 93.), Martinus (Leonardo, 78.) – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz

Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Mihajlovic, Iandoli – Balogh B., Vasziljevic – Simon K., Kabát, Christ – Moraes (Lázár, 75.). Vezetőedző: Marc Leluivre

Gólszerzők: Somalia (42.), Cukic (92.), illetve Kabát (51.)

Sárga lap: Christ (45.), Kabát (47.)

Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik