Közélet

FTC-Újpest: botrány és balhé

fradi újpest (ftc, újpest, rendőrség, szurkolók, huliganizmus)
fradi újpest (ftc, újpest, rendőrség, szurkolók, huliganizmus)

Minden jegy elkelt, telt ház lesz vasárnap a Fradi-Újpesten az Albert Stadionban. A meccs kiemelt kockázatú. A lila-fehér drukkerek már Újpesten verekedtek, a Fradi stadionjánál pedig petárdákkal dobálták meg őket.

A meccset vasárnap délután fél öttől rendezik. 18 100 férőhelyes a stadion, a vendég lila-fehérek 1400 belépőt kaptak, azok is pillanatok alatt elfogytak.

0. félidő

A budapestifoci.hu információi szerint szombaton körülbelül 20 újpesti szurkoló támadta meg a Ferencvárosi FC szurkolóit és játékosait, a Sashalom elleni BLSZ I-es bajnoki mérkőzés után a Fáy utcában.  A rendőrség kiérkezése után a huligánok elfutottak, egy embert kórházba vittek.

Az országos rendőrfőkapitány az OTP Bank Liga egyik legnagyobb presztízsű összecsapását, a vasárnapi Ferencváros-Újpest mérkőzést már előzőleg kiemelt kockázatúnak minősítette, ezért a rendőrség több korlátozást léptet életbe.

Vasárnap érdemes már jóval korábban elindulni és a rendezők iránymutatásai alapján megközelíteni a stadiont, mert a beléptetés a hatalmas érdeklődés miatt a megszokottnál jóval tovább tarthat.

A vendégszurkolóknak már az Újpest Városkapunál található P+R parkolóban kialakított ellenőrző-beléptető ponton alá kell vetniük magukat a jegyellenőrzésnek 14 órától. Ezután a rendőrség által kijelölt helyet már nem hagyhatják el, az Újpest-drukkereket együtt, külön metróval viszik a találkozó helyszínére.

Már Újpesten balhé volt

Az Index beszámolója szerint az Újpest szurkolói sörös üvegekkel és KRESZ-táblákkal dobálták meg az Újpest Városkapu metrómegállónál az oda vezényelt rendőröket. A lap beszámolója szerint “később csitult a összecsapás, de a metrómegállónál nagyobb tömeg torlódott fel”. Az Index közlése szerint egy lányt a mentők hordággyal hoztak ki a tömegből, miután rosszul lett.

A Népligetnél “elszabadult a pokol”

Az újpesti szurkolókat petárdazápor fogadta, amikor megérkeztek az FTC stadionjához – írta a Nemzeti Sport. A lap  arról számolt be, hogy a vendégszurkolókat, többek között petardákkal, füstbombákkal és üvegekkel fogadták.”Elszabadult a pokol” – közölte a Nemzeti Sport tudósítója. A rendőrség könnygáz bevetésével próbálta helyreállítani a rendet.

Késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba egy 33 éves tokaji férfi, ezért rendzavarás szabálysértése miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságra állították elő – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Kovács Viktória ismertetése szerint a sportról szóló törvény szerint nyilvános sportrendezvényre nem lehet bevinni szúróeszközt, így kést sem, ezért az eset rendzavarásnak minősül. Közölte azt is, hogy a délutáni Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés kapcsán a rendőrség eddig minden tudomására jutott eseményre határozottan és a szükséges mértékben reagált.

A rendőrség a nap folyamán már előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt.

A mérkőzés vége után a rendőröknek sikerült hermeteikusan elválasztaniuk a két tábort egymástól, így az újpestiek különösebb gond nélkül tudták elhagyni a Fradi stadionját. Később fradisták és rendőrök néztek egymással farkasszemet, miközben egy-egy sörösüveg repült a rendőrök felé.

A futballháború további részleteiért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik