Foci

Sousát mellényzsebből kivásárolják az amerikaiak

Paulo-Sousa(960x640)(2).jpg (paulo sousa, )
Paulo-Sousa(960x640)(2).jpg (paulo sousa, )

Amerikában már szinte tényként kezelik, hogy a Videoton mestere a New YorkRed Bulls mestere lesz. Alexi Lalas szerint mindenképpen. Fehérváron sem cáfolnak. Szerdáig eldől.

Thierry Henryt, Tim Cahillt, Juninho – többek közt őket is edzheti Paulo Sousa, ha igaznak bizonyulnak azok a tengerentúli állítások, miszerint a Videoton trénere veszi át a Major League Soccer rájátszásában legutóbb negyeddöntőig jutott “Bikák” irányítását.

A Digisport Reggeli Start műsorában a Videoton tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc nem cáfolta a hírt, sőt. “Sousa sorsa kérdőjel még: jelenleg ugyanannyi esély van a távozásra, mint a maradásra” – mondta a fehérváriakkal 1985-ben UEFA Kupa döntőt játszó mesteredző, majd hozzátette, hogy a fehérvári klub még nem egyezett meg Sousával, ám a Videotonhoz köti a kettő plusz egy éves szerződése, amelyből másfél év telt le.

“Kérdés még, hogyan dönt a vezetés és milyen kényszerhelyzetek elé leszünk állítva: az újságból ismert amerikai klub hajlandó az edző kivásárlási összegét mellényzsebből kifizetni. A nyitott kérdés két-három napon belül eldől, mert a csapat szerdán spanyol edzőtáborozásra megy, addig kiderül, Sousa megy vagy marad” – jelentette ki a műsorban Kovács.

A hírt vasárnap Alexi Lalas kürtölte szét The Shot nevű internetes hírműsorában, amit a Liga honlapja, az mlssoccer.com azonnal vezető hírként közölt. Ami tény: New Yorknál Hans Backe edző szerződése lejárt, és kiderült, nem hosszabítanak vele. Azóta megy a spekuláció az utódlással kapcsolatban. Sousa előtt leginkább az a hír tartotta magát, hogy az egykori remek Liverpool-középpályás, Gary McAllister lesz az edző, de ezt a klub cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik