Foci

Gerd Müller: Folytassa, Messi!

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

További gólokat vár még az idén az őt megelőző Lionel Messitől Gerd Müller, aki vasárnapig volt csúcstartó az egy éven belüli találatok számát tekintve.

A német csatár 1972-ben 85 gólt szerzett, Lionel Messi 84-gyel kezdte vasárnapi fellépését, s már a 16. percben beállította a rekordot a Real Betis ellen szerzett első találatával, majd a 25.-ben “előzött”.

A “nemzet bombázójaként” is ismert Gerd Müller örömmel nyugtázta, hogy egy olyan “óriás” került elé, mint Messi, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az új csúcs is érvényben marad majd negyven évig.

“A hatvan mérkőzésen elért 85 gólos rekordomat, amely 1972 óta tartotta magát, a világ legjobb futballistája, Lionel Messi döntötte meg, s én nagyon örülök a sikerének” – fogalmazott Müller, hozzátéve, hogy a barcelonai támadó “hihetetlenül jó játékos, egy óriás, aki emellett nagyon szerény és igazi profi”.

Müller csak egyetlen “kivetnivalót” talál a 25 éves argentinnal kapcsolatban, nevezetesen azt, hogy nem a Bayern Münchenben játszik, amelyben ő annak idején – 1964 és 1979 között – a sikereit aratta.

Videó – Lionel Messi összes idei gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik