Foci

Benitez: Csalódott vagyok

rafael benitez (rafael benitez, )
rafael benitez (rafael benitez, )

A Chelsea negatív történelmet írt a Bajnokok Ligájában: a címvédő minden évben továbbjutott a csoportjából, idén viszont megszakadt ez a sorozat.

Ritkán esik ki úgy egy csapat – ráadásul az előző kiírás győztese – a BL-ből, hogy az utolsó mérkőzésén ötgólos különbséggel nyer. Most mégis ez történt, hiszen a Chelsea 6-1-re ütötte ki a dán Nordsjaelland együttesét, a londoniak mégis kipottyantak.

Ugyanis a Shaktar Donyeck-Juventus összecsapástól függött a londoniak sorsa: az ukránoknak le kellett volna győzniük a Zebrákat ahhoz, hogy a Chelsea menjen tovább, ehelyett az olaszok 1-0-ra hozták a meccset.

“A másik mérkőzést nem irányíthattuk, így tettük a saját dolgunkat. Menedzserként elégedettnek kell hogy legyek a csapat teljesítményével: 32 lövésből 18 eltalálta a kaput, ebből hat gól lett. A pozitívumokra kell gondolni, miközben tényleg csalódott vagyok a történtek miatt. Ha 1-0-ra, vagy 2-1-re nyertünk volna, talán mondthatnánk, hogy megy ez jobban is. Most a játékosok sem boldogok, hiszen mindent megtettek a továbbjutásért. Meg tudjuk változtatni a másik mérkőzés eredményét? Nem. Tudunk változtatni a helyzeten? Nem. Csak annyit tehetünk, hogy bebizonyítjuk, készen állunk a következő kihívásra”– mondta Rafael Benitez csalódottan a találkozó után.

A játéknap további meccsen nem született meglepetés, sőt, nem is nagyon születhetett, hiszen alig volt már üres továbbjutó hely: a Galatasaray és a Celtic töltötte be ezeket a helyeket.

A Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese
Csoportelsők: Paris Saint-Germain, Schalke, Malaga, Borussia Dortmund, Juventus, Bayern München, Barcelona, Manchester United.
Csoportmásodikak:
Porto, Arsenal, Milan, Real Madrid, Shaktar Donyeck, Valencia, Celtic, Galatasaray.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik