Foci

Óriási összeghez jut az Arsenal

arsenal (arsenal)
arsenal (arsenal)

A londoni labdarúgóklub bejelentette új szponzori megállapodását, amelynek értelmében öt év alatt 150 millió fonthoz jut hozzá.

Az Arsenal 2019-ig meghosszabbította szerződését az Emirates légitársasággal, amelynek értelmében a cég marad a fő mezszponzor, amiért a már említett 150 millió fontot fizeti – írja a BBC.

Sőt, a csapat otthonául szolgáló Emirates Stadion neve is ez marad, 2028-ig biztosan a most aláírt megállapodás értelmében. Évente tehát csak a mezszponzori bevétel 30 millió fontot jelent a klub kasszájának.

Ez a nemzetközi labdarúgóélet egyik, ha nem a legnagyobb ilyen értékű megállapodása a jelentések szerint. Az Arsenal igazgatója, Ivan Gazidis szerint a szerződés biztosítja azt, hogy az Arsenal Anglia öt legértékesebb és legeredményesebb klubja között maradjon a következő években is.

Az Emirates 2004-ben kötött megállapodást az Ágyúsokkal, a mezszponzori kontraktus 2006-ban kezdődött.

Érzékeltetésképpen: a Barcelona 2011-ben kötött mezszponzori szerződést a Qatar Foundation alapítvánnyal, amely évebnte 24 millió fontot hoz a konyhára (korábban soha nem adta el mezét a katalán csapat).

A Manchester United a Chevrolet-val egyezett meg, ők évente 45 millió fontot kapnak azért, hogy a mezen ott virít majd a márkanév, de a szerződés csak 2014-ben lép hatályba, egészen 2021-ig.

A Liverpool 80 milliós szerződést kötött a Standard Chartered-del 2009 szeptemberében, míg az Etihad légitársaság tíz évre 400 millió fontot fizet a Manchester Citynek a stadion nevéért és a mezszponzorációért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik