Foci

Kiakadt a Videoton tulajdonosa

Garancsi-Istvan(210x140)(1).jpg (garancsi istván, )
Garancsi-Istvan(210x140)(1).jpg (garancsi istván, )

Garancsi István, a fehérvári együttes tulajdonosa nem érti, hogy focizhat olyan durván egy csapat, mint a Kecskemét.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómeccsén a Videoton 2-0-ra nyert a meccset emberhátrányban befejező Kecskemét ellen, így a Vidi begyűjtötte a három pontot. Azonban a találkozón nem hiába villant a piros lap, hiszen a lilák meglepően durván, agresszívan fociztak, és ennek Paulo Sousa is hangot adott, aki pankrációnak nevezte a látottakat.

A fehérvári klub honalpjának Garancsi István is nyilatkozott az ügyben, és a portugál mesterhez hasonlóan ő is tragikusnak látja a helyzetet.

“Azt hiszem, elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor fel kell emelnünk a szavunkat, és meg kell szólalnom mint tulajdonos és játékosokba, sportba befektető személy. Ilyen durva, az ellenfél játékosait megfélemlítő, a cél érdekében minden eszközt bevető csapattal még pályafutásom során nem találkoztam. Az ezt végigasszisztáló bíráskodással szintén nem. Nem engedhetjük ezt tovább, nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Csak a vakszerencse mentette meg a csapatunkat a súlyosabb sérülésektől. Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem. Ennyi rúgást, sérülést fél év alatt szed össze a csapat, nem beszélve arról, hogy a meccs alatt a játékosainknak leginkább arra kellett figyelniük, hogy hogyan kerüljék el a még komolyabb sérüléseket.”

A tulajdonos természetesen az Európa Ligára is gondolt, hiszen a Vidinek nem jönne jól, ha kidőlne egy alapmebere a még hátralévő két csoportmeccsre: a Genk és a Sporting ellen pontokra van szüksége a Videotonnak a továbbjutáshoz.

“Ha mondjuk az ilyen játékból fakadó sérülés miatt nem tudunk az Európa Ligában a legerősebb összeállításunkban szerepelni, akkor az az egész magyar labdarúgás számára veszteséget jelent. Fura, hogy nem szándékos kezezésekért azonnali kiállítások járnak, szándékos, hátulról jövő, alattomos támadásokért pedig semmi, pedig egyértelmű volt több esetben is, hogy nem a labdára, hanem a játékosokra utaztak. Az erről szóló összefoglalókat meg fogjuk küldeni az MLSZ illetékeseinek, jelen pillanatban pedig a jogi megoldásokat keressük a hasonló, durva meccsek elkerülésére. Sajnos nem csak bennünket sújtott ez az ámokfutás” – mondta Garancsi a vidi.hu-nak.

Nyilatkozatában a tulajdonos a Haladásra gondolt, ugyanis a szombathelyiek mestere, Artner Tamás is érthetetlenül állt a Kecskemét játékstílusa előtt.

“Nem megy a fejembe, hogy Póti és Vaskó hogyan játszhatta végig a meccset, utóbbi szinte egyfolytában könyökölt – mérgelődött Artner Tamás. – Radó Andrást szinte nem is szerelték szabályosan, csak durva eszközökkel. Litsingi gólja előtt pedig lefaultolták Rózsa Danit, azért nem tudott a labdáért menni. Ugyanakkor mi az első három szabálytalanságunkért sárga lapot kaptunk, a játékvezető folyamatos nyomás alatt tartott minket. Radót és Nagy Dánielt megfélemlítették az ellenfél játékosai, ez ki is volt adva nekik. Tudták, hogy Andrisnak fáj a dereka, erre Póti az első félidőben hátulról kilökte a pályáról – még csak sárgát sem kapott érte” – mondta Artner a haladas.hu-nak még október 21-én.

A Kecskemét-Haladás mérkőzés után egyébként a lilák védője, Vaskó Tamás azt nyilatkozta, hogy a foci egy férfias játék, aki ezt nem fogadja el, menjen el balerinának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik